Dubla directoare de la Primăria Tg Jiu a refuzat să se prezinte la Judecătoria Tg Jiu, deși a fost citată pentru interogatoriu în procesul pe care i l-a intentat omul de afaceri Constantin Lungu, întrucât nu i-a achitat cei 1 miliard 260 milioane lei vechi “împrumutați” în 2008.
În ediția precedentă a Ziarului de Investigații GORJNEWS am demonstrat că Teodora Ciobanu, directorul executiv al Direcției Publice de Protecție Socială Tg Jiu și director interimar al Centrului Municipal de Cultură “Constantin Brâncuși”, riscă închisoarea de până la doi ani pentru fals în declarații. Deși a înșelat patroni, șefi de direcții din Primăria Tg Jiu, chiar și persoane cu handicap de la care a “împrumutat” miliarde de lei vechi uitând să-i mai restituie, în declarația de avere depusă la Agenția Națională de Integritate în 2011 Ciobanu a menționat doar două împrumuturi, angajate la BCR și BANCPOST.
În prezent, Ciobanu are în derulare nenumărate procese la Judecătoria Tg Jiu, cu creditorii săi și tot felul de executori judecătorești. Întrucât Judecătoria Tg Jiu ne-a refuzat abuziv și arbitrar accesul la dosarele respective, ne-a rămas doar să așteptăm ore în șir în sălile de judecată, pentru a vedea cum se desfășoară procesele respective. Miercuri, 30 mai a.c., Teodora Ciobanu și soțul sau, mă rog, fostul soț Aurel Cristian Ciobanu ar fi trebuit să se prezinte pentru proba interogatoriului, în procesul pe care l-a intentat împotriva lor Lungu Constantin. Acest om de afaceri i-a împrumutat în 2008 cu 1 miliard 260 milioane lei vechi.
Pentru a nu-și pierde casa, cei doi au divorțat. Mai mult, Teodora Ciobanu s-a înțeles cu Aurel Cristian Ciobanu să-I revină ei 80 la sută din bunurile comune și doar 20 la sută lui. Firește că el este de acord, întrucât se pare că au depus la dosarul cauzei o chitanță de mână din care rezultă că împrumutul a fost angajat de Aurel Cristian Ciobanu. Deși erau căsătoriți la acel moment și ar trebui să suporte în solidar executarea silită, cei doi încearcă să obțină o hotărâre judecătorească prin care să se dispună doar executarea silită a lui Aurel Cristian Ciobanu. Este motivul pentru care cei doi au convenit ca marea majoritate a bunurilor, 80 la sută, să-I rămână ei, pentru ca Lungu să nu aibă ce executa silit.
Ultimul dosar judecat miercuri, 30 mai a.c., a fost Lungu vs. Ciobanu & Ciobanu. Ca doi țepari “rafinați”, cei doi au refuzat să se prezinte la interogatoriu, deși fuseseră citați în acest sens. Posibil să fi depus vreo hârtie în care au motivat că sunt internați în spitale sau plecați din țară, în condițiile în care în dimineața aceleiași zile Teodora Ciobanu făcea declarații de presă în numele Primăriei Tg Jiu. Câteva ore mai târziu, dubla directoare apărea episodic la Tribunalul Gorj (vezi foto), probabil doar pentru a-și aduce martorul încuviințat de instanță. Persoana în cauză a declarat că imobilul pe care Lungu vrea să-l execute silit a fost cumpărat din banii mamei Teodorei Ciobanu, care a vândut un teren și fondurile rezultate le-a dat fiicei pentru a-și cumpăra casă. Aceeași martoră a spus că este foarte apropiată de familia Ciobanu, că cei doi se înteleg foarte bine ș.a.m.d., demonstrând, fără să vrea, că divorțul are doar scopul prejudicierii creditorului Lungu.
Acesta ne-a declarat că „o executăm până la urmă, că n-are încotro, dar uite că ne poartă pe drumuri”. Încă departe de banii pe care i-a împrumutat dublei directoare, omul de afaceri târgujian este hotărât să recupereze ce-i aparţine. „Casa jumătate şi tot i-o vând”, spune Constantin Lungu.
Deși am probat că a făcut fals în declarații și că a încălcat și Legea 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, Teodora Ciobanu este protejată în continuare la nivelul Primăriei Tg Jiu, menținută la conducerea a două direcții și, în mod abuziv, nu este deferită comisiei de disciplină.
Vom reveni.