Poliţiştii care acoperă abuzurile CJAS Gorj, pasibili de amenzi
Poliţiştii care acoperă abuzurile CJAS Gorj, pasibili de amenzi
Investigatii21 februarie 2010

În  dosarul Marinei Ianc, femeia din comuna Runcu decedată la vârsta de 41 de ani din cauza neglijenţei medicilor gorjeni şi a refuzului CJAS Gorj de a-i elibera Formularul E112, care i-ar fi permis să beneficieze de tratament în timp util la o clinică din afara ţării, procurorii trag de „hăis”, iar poliţiştii de „cea”.

Deşi familia victimei a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu în decembrie 2008, dosarul respectiv este muşamalizat şi plimbat de la Parchet la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj şi invers, de mai bine de un an.

Tatăl victimei, Gheorghe Ianc, a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, în decembrie 2008, o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva unor angajaţi ai CJAS Gorj. În urma cercetărilor, IPJ Gorj a făcut propunerea de neîncepere a urmăririi penale, confirmată de procurorul Sorin Tomoiu, trei luni mai târziu. Ulterior, în mai 2009, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu constată ca netemeinică şi nelegală această soluţie de neîncepere a urmăririi penale şi restituie dosarul la IPJ Gorj, pentru refacerea şi suplimentarea probatoriului. Deşi prim-procurorul Laura Mihaela Sarcină a stabilit un termen de 30 de zile pentru finalizarea cercetărilor, la nouă luni distanţă cauza este încă nesoluţionată, fiind evidentă intenţia poliţiştilor de tergiversare a cercetărilor.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, procurorul Michaela Teodorescu, admite că, în eventualitatea în care partea vătămată, adică tatăl victimei, Ianc Gheorghe, ar depune o plângere la Parchet faţă de tergiversarea cercetării penale, poliţistul care instrumentează cauza este pasibil de o sancţiune administrativă din partea procurorului.

Asculta mai multe audio Diverse
Până acum nu ne-a parvenit poziţia oficială a IPJ Gorj faţă de această stare de fapt, cu atât mai greu de înţeles cu cât cauza investigată nu este una în evoluţie şi nici de o complexitate deosebită, fiind necesar a se evalua doar dacă angajaţii CJAS Gorj, prin refuzul eliberării Formularului E112, au încălcat sau nu, în cazul Marinei Ianc, femeia decedată la 41 de ani, legislaţia care le reglementează activitatea.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *