Ion Florescu: „Eu, unul, şi puteţi să verificaţi dacă nu mă credeţi, eu n-am minţit niciodată, asta să fie clar, pentru mine a nu minţi este ceva sfânt”.
[youtube]pYcgzXGRBw0[/youtube]
Ce spune prefectul Ion Florescu: „Nu mă deranjează deloc termenul de concurs, însă nu prea e concurs, concurs ar presupune să fie concurenţi. Or, nu e examen cu, virgulă, concurenţi şi nici nu e examen de prefect sau de subprefect, ci este pur şi simplu examen de a intra, de a accede, putem zice oricum, în categoria înalţilor funcţionari publici”
[youtube]e-QtFRCJDTw[/youtube]
Conform „Notei de fundamentare la Hotărârea Guvernului nr. 196/2009, privind exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Gorj de către domnul Florescu Ion”, „(…) în prezent, funcţia publică de prefect al judeţului Gorj este vacantă, iar până la organizarea concursului în vederea ocupării definitive a postului este necesar a fi desemnată o persoană care să îndeplinească aceste atribuţii, având în vedere responsabilităţile Instituţiei Prefectului, stabilite prin lege.
Pentru ocuparea temporară a funcţiei publice de prefect al judeţului Gorj, până la organizarea concursului, a fost nominalizat domnul Florescu Ion (…). ”
Potrivit anunţului oficial postat aici, este concurs şi este examen de prefect: „Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici anunţă organizarea concursului pentru ocuparea funcţiilor publice vacante corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici de prefect al judeţelor Alba, Bihor, Buzău, Gorj (…)”.
Ca la orice concurs, există şi concurenţi, calificându-se să participe cei care îndeplinesc următoarele condiţii stabilite de ANFP:
„- studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
– vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice minimum 5 ani;
– a absolvit programe de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici ori a exercitat un mandat complet de parlamentar;
– în cazul în care la concursul organizat potrivit legii pentru intrarea în categoria înalţilor funcţionari publici nu se înscriu candidaţi care îndeplinesc condiţia prevăzută la art. 16 alin. (2), lit. d) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare, pot candida şi persoane care nu îndeplinesc această condiţie.”
Cu toate acestea, blajinul Ion Florescu continuă să se răstească, într-o emisiune de televiziune transmisă în direct, la Gabriela Gângioveanu: „nu se dă concurs pentru ocuparea funcţiei de prefect în 29!”.
[youtube]Au4LZicnuOA[/youtube]
Ion Florescu se visează în Coreea de Nord, cu numele câştigătorului concursului dinainte stabilit, şi, mai mult, cu interdicţia, eventual legiferată, de a mai candida şi altcineva în afară de dânsul: „Sunt deja numele stabilite, pentru prefect şi subprefecţi. (…) Dacă e vorba de concurenţă aicea, fiecare concurăm cu sine. Eu, de exemplu, concurez cu mine”. După concurs, vom afla cu certitudine dacă suntem în Coreea de Nord. Deocamdată îi voi solicita oficial preşedintelui ANFP, Andras Szakal, să detalieze motivele pentru care Ion Florescu se proclamă dinainte câştigător al unui concurs organizat într-o ţară democratică”.
[youtube]jTkbnuLwo9E[/youtube]
Ion Florescu: „Eu, unul, şi puteţi să verificaţi dacă nu mă credeţi, eu n-am minţit niciodată, asta să fie clar, pentru mine a nu minţi este ceva sfânt”.
[youtube]pYcgzXGRBw0[/youtube]