Liviu NEAMȚU: “Alegătorii lui Gorun vor fi şomeri, toamna viitoare”
Liviu NEAMȚU: “Alegătorii lui Gorun vor fi şomeri, toamna viitoare”
InterviuriInvestigatii1 februarie 2012

Conf. Univ. Dr. Liviu Neamțu, până de curând mâna dreaptă a rectorului – preşedinte de Senat Adrian Gorun, denunţă public, în interviul acordat Ziarului de Investigaţii GORJNEWS, derapajele manageriale succesive şi abuzurile de putere ale conducătorului din ultimii şapte ani al Universităţii “Constantin Brâncuşi”. Prorectorul demisionar Liviu Neamţu explică pe înţelesul tuturor de ce alegerea lui Adrian Gorun într-un al treilea mandat ilegal de rector va determina fie desfiinţarea instituţiei, fie înghiţirea acesteia de către Universitatea din Craiova.

“Al treilea mandat de rector, pentru Adrian Gorun, este ilegal”

– Cerasel Cuteanu: De ce v-ați dat demisia din funcția de prorector?
– Liviu Neamţu: Motivele țin de universitate și au apărut în martie – aprilie 2011, ca urmare a opiniilor hotărâte, argumentate, pe care le-am exprimat, în legătură cu schimbările ce ar fi trebuit făcute în baza noii Legi a Educației Naționale. Atunci, ca și acum, am susținut public instalarea unei conduceri de tip democratic, în ton cu această nouă lege. Problemele au apărut imediat cum am luat o poziție foarte clară în raport cu Rectorul Adrian Gorun, în interiorul comunității academice. La momentul respectiv m-am opus includerii în noua Cartă universitară (n.r. care joacă rol de constituție într-o universitate) a prevederii conform căreia un rector ce a avut două mandate mai poate candida pentru un al treilea. Ca atare, am solicitat public Senatului excluderea acestei prevederi ce contravenea Legii Educației. Menționând că Dl. Adrian Gorun avea o reprezentativitate justificată și evidentă, am sugerat că e mai bine să aibă în vedere Președinția Senatului, și nu un al treilea mandat de rector ilegal. Nimeni nu–l contrazice că și-a pus amprenta asupra instituției în ultimii 6-7 ani, însă, în momentul de față, pentru a respecta legea, ar fi fost mult mai bine dacă permitea unei persoane din eșalonul doi să acceadă la funcția executivă de rector – unul dintre prorectori, decani, prodecani, care au experiență executivă și care să fi făcut echipă cu Dl. Adrian Gorun.
– C.C: Ce a urmat?
– L.N: Presiuni asupra mea pentru a retrage aceste opinii! Nu am cedat, așa că acele modificări ale Cartei, pentru a intra în legalitate, au fost operate, motiv pentru care Ministerul Educației a avizat Carta. Pentru a respecta Legea Educației Naționale nr. 1/2011 era nevoie să oprim această atitudine conform căreia aceiași oameni rămân pe funcții la nesfârșit! Lucrurile s-au calmat până prin septembrie 2011, însă problema a rămas: nu s-a dorit o discuție deschisă pentru a alege, în mod democratic, o persoană care să-i continue D-lui Adrian Gorun proiectele. Intenționat, totul a fost menținut în ceață.

„Oameni reprezentativi sunt împiedicaţi să vorbească în U.C.B.”

– C.C: Cine credeți că este în spatele articolelor de presă defăimătoare la adresa familiei Dvs? Are conducerea U.C.B. vreo legătură cu acestea?
– L.N: Nu știu dacă este cineva din conducere implicat, cert este că, deși aceste articole continuă de ceva timp, nimeni din conducerea instituției nu a luat atitudine.
– C.C: Vi se pare întâmplător că toate persoanele înjurate acolo, au fost nominalizate de Adrian Gorun ca făcând parte din acel ”grup infracțional”, care, științific, civilizat, exprimă firav conceptul de opoziție?
– L.N: Am o veste proastă: opoziția este un gest de normalitate, ea trebuie să existe, deși i s-a refuzat dreptul de a face parte din Senatul universitar! Simplul fapt că oameni reprezentativi, care au ceva de spus și pot aduce o contribuție la dezvoltarea instituțională a U.C.B., sunt împiedicați să vorbească, nu face decât să le legitimeze și mai tare discursul…
– C.C: În afara faptului că a blocat orice formă de comunicare internă reală, ce alte erori manageriale ale Rectorului Adrian Gorun ați mai putea identifica?
– L.N: Nu aș zice erori, mai degrabă mici scăpări, care au fost pe parcursul anilor… Noi am fost o echipă foarte puternică; printre componenții ei, pe lângă Rectorul Adrian Gorun, au mai fost Prorectorul Olaru, Prorectorul Chirițescu, Prorectorul Neamțu, Prorectorul Cîrțînă, Prorectorul Cruceru, decani, prodecani etc. Toată lumea a muncit. Nu se poate spune, lucid, că doar o singură persoană a contribuit instituțional. Opiniile mele critice se referă nu la greșeli care să fi fost făcute, ci la erori care s-ar putea face de-aici înainte. Primele semne de întrebare mi le-am pus după ce am observat presiunile care s-au făcut cu ocazia procesului de alegeri pentru Senat; pentru mine, acel comportament a produs un declick, de aceea mi-am dat demisia, pentru a  protesta față de cum au fost tratați, boicotați, în campania de alegeri, oameni care au contribuit imens la dezvoltarea instituției, cu mulți ani înainte să se insereze Gorun în istoria Universității.

“Gorun a impus în Senat oameni care au, drept opinie, doar propria lor tăcere”

– C.C: Cum comentați diferența între voturile obținute de componenții actualei opoziții (28-35 voturi) și oamenii care au constituit ceea ce Rectorul Gorun numește ”echipa sa”, pe care a impus-o cu unanimitate în Senat – toți au primit între 90 -120 voturi…? Există tot mai multe elemente care converg înspre a susține că puterea executivă din U.C.B. a dirijat voturile prin presiuni, prin liste negre, puse în practică de decani, prodecani, șefi de departamente, la nivelul fiecărei componente. Așa s-a ajuns ca trei prorectori să ia în total mai puține voturi decât un preparator, complet necunoscut comunității academice…
– L.N: Am primit astfel de informații și eu, de aceea am solicitat retragerea candidaturii mele pentru Senat. Nu am date concrete, însă tind să cred că așa au stat lucrurile… Cred că o asemenea abordare a fost una dintre cele mai mari greșeli din istoria U.C.B.. Nedesfășurând un proces democratic, care să aducă în Senat cele mai reprezentative cadre, ci numai acei oameni care au, drept opinie, doar propria lor tăcere, Universitatea are enorm de pierdut! La ora actuală, în Senat, nu mai are cine să arunce idei în dezbatere, nu mai există competiție de idei, deci nici posibilitatea  progresului.

„Este normal să-l susţin pe Dl. Chiriţescu”

– C.C: S-au depus două candidaturi pentru funcția de rector; pe cine veți susține în proximele alegeri și de ce?
– L.N: Atât timp cât am oferit acordul D-lui Chirițescu, pentru a mă înscrie pe lista Domniei-Sale, este normal să-l susțin. Este o persoană mai tânără …
– C.C: V-a sunat cineva să vă ordone să faceți cerere de retragere de pe lista cu echipa managerială? Înțeleg că se poartă …
– L.N: Nu, n-am fost sunat, sunt îndeajuns de matur încât să iau decizii singur. Pe de altă parte, îl susțin și pe Rectorul Adrian Gorun, dar pentru poziția de Președinte al Senatului. Din nefericire, Dl. Gorun nu mai poate să dețină funcția de rector, este și o pierdere a noastră, însă asta e situația. Dânsul nu mai poate candida legal, deci va trebui să colaboreze cu niște poziții executive, pe care Universitatea și le va alege în continuare.

“Actualii comunicatori ai U.C.B. nu cred ceea ce sunt forţaţi să spună”

– C.C: Ați fost principalul comunicator al Universității până să vă dați demisia din funcția de prorector, după care ați dispărut brusc. În momentul de față, Rectorul Gorun pare atât de nefericit de oamenii care-l reprezintă în mass-media, încât sună ca să le dea ordine în direct … Cel mai recent astfel de caz a fost Dl. Prorector, Mihai Cruceru, în timpul unei emisiuni la Gorj TV. Cum comentați?
– L.N: Comunicator eficient poți fi, doar în măsura în care crezi în lucrurile pe care le comunici opiniei publice. E posibil ca anumiți colegi care comunică în legătură cu U.C.B. să nu mai creadă în ceea ce trebuie să spună public. Mai ales după cele întâmplate în ultimele 4-5 luni. Nu cred că e o problemă a incapacității lor de comunicare.
– C.C: Nu înțeleg – sugerați că cel pentru care colegii Dvs. comunică public și-a pierdut credibilitatea în ochii lor?

– L.N: Este dificil să comunici lucruri care pot să devină, la un moment dat, false.

„Dă, bă, 200 de milioane, să-mi iau televiziune”

– C.C: Oameni din interior ne-au sesizat că Rectorul Gorun a cerut decanilor cate 200 milioane, spunând că trebuie cumpărată o televiziune. Explicația pe care le-a dat-o a fost că e nevoie de acea televiziune pentru campania electorală, și nu neapărat pentru a avea o televiziune a Universității…
– L.N: Cred că nu era necesară o televiziune aservită instituției … Instituțiile de presă credibile sunt acelea care au libertatea de a spune ceea ce gândesc, indiferent dacă este bine sau rău. Universitatea nu trebuie să cumpere instituții de presă unde i se sesizează public erorile, ci trebuie să reia temele și să le dezbată în interior, pentru a le remedia. La ora actuală, acea televiziune, și dacă-l laudă non-stop pe Adrian Gorun, nu –l poate ajuta în vreun fel.
– C.C: Oricum, pentru a fi clari, din informațiile primite de noi la redacție, demersul de achiziționare a acelei televiziuni este unul al persoanei fizice Adrian Gorun, și nu al U.C.B.
– L.N: Domnia – Sa știe ce avantaje va avea, dacă este o tranzacție în interesul privat al D-lui Gorun.
– C.C: Cum vedeţi Dvs. Universitatea în comunitatea locală? Trebuie să fie o instituție închisă, impulsivă, revanșardă?
– L.N: Universitatea este a comunității academice, dar și a comunității locale. Trebuie spus că din comunitatea academică fac parte oameni care au avut contribuții de la vârste fragede – 20-23 de ani, când s-au pus temeliile acestei instituții. Aceștia au muncit pentru ca să rămână ceva în urmă și instituția a evoluat în ultimii 19 ani.

“U.C.B., în criză de echilibru”

– C.C: Și totuși, la ora actuală, la nivel de comunicare publică, vedem manifestări ale unei conduceri ce uzează de invectivă violentă, de amenințări la adresa colegilor, anatemizați public drept ”infractori”, cu un discurs public ce s-ar putea interpreta că înmagazinează puternice dezechilibre emoționale…
– L.N: Se poate spune că, în interiorul Universității, în ultimul timp nu mai există …
– C.C: Discernământ…?
– L.N: Nu! Nu discernământ, nu mai există echilibru!
– C.C: Îmi place termenul Dvs., sună mai bine, oricum eu am senzația că mă uit la desene animate, când observ, din exterior, frecventele derapaje la nivel de management!
– L.N: Mă rog … Am fost unul dintre persoanele care au militat pentru echilibru în U.C.B., iar când situația a devenit tensionată, am căutat soluții pentru a o detensiona. Nu neg că au existat situații când s-au ales soluții radicale, pe care le-am expus în interiorul comunității academice, după care s-a revenit și au fost corectate.
– C.C: În ce direcții credeți că ar trebui să acționeze viitorul rector?
– L.N: În primul rând, viitorul rector va trebui să deschidă instituția către comunitate. U.C.B. este a municipiului și a județului… În acest sens, Consiliul Județean și Primăria trebuie să fie participanți activi în dezvoltarea instituției, așa se procedează în Vest … Finanțările nu trebuie să vină doar de la Ministerul Educației; de exemplu, în Canada, comunitatea locală susține universitățile mai puternic decât ministerul de resort. Întâmplător, am studiat cazul Universității British Columbia din Vancouver. În acest sens, viitorul rector va trebui să acționeze mai degrabă ca un manager, un rol puțin diferit față de cel al rectorului clasic. Conform noii legi, Rectorul nu creează viziuni, ci aleargă după finanțări pentru a le susține.
– C.C: Vă temeți de un eventual audit intern după alegeri? A făcut inginerii financiare conducerea U.C.B. în perioada în care erați prorector? Există probleme cu anumite licitații?
– L.N: Mie, personal, nu mi-e teamă. Pentru perioada cât am fost în funcție, nu mă tem de niciun audit intern, nu aș fi acceptat nereguli. Mai mult, cred că ar fi binevenit un audit pentru a se elimina suspiciunile din ultima perioadă. Totuși, e necesar, dat fiind că vom avea un nou rector, să existe un audit care să evalueze, în amănunt, activitățile de până acum. Va fi un nou început, doar așa se poate începe un nou drum!
– C.C: Fiind plenar susținut de studenți, colegi, și toată suflarea din Tg-Jiu, Adrian Gorun s-a simțit obligat să candideze pentru al treilea mandat de rector. Încercați un scenariu în care Gorun va câștiga alegerile? Ce va urma?
– L.N: Legea Educației Naționale vorbește despre responsabilitatea instituțională. Validarea candidaturii lui Adrian Gorun ar fi un act de iresponsabilitate al comunității academice. Legea nu cere unui candidat să fie responsabil și să nu-și depună candidatura, ci cere Senatului și comisiei de specialitate, care validează candidaturile, să acționeze responsabil. Conform legii, aceste foruri răspund pentru deciziile lor. În condițiile legii, candidatura D-lui Adrian Gorun este o candidatură ce nu poate fi validată.

“Dacă este ales Gorun ca rector, U.C.B. nu va mai exista sau va fi absorbită de Universitatea din Craiova”

– C.C: În Senat, A. Gorun are unanimitate, pe Președintele Comisiei îl sperie cu un simplu telefon, deci Rectorul Gorun va fi validat să candideze, chiar și împotriva legii… Ce va urma?
– L.N: Am încredere că aceste foruri vor respecta legea! Nu cred că membrii acestora pot să riște astfel viitorul instituției! Încercând un scenariu, dacă-i va fi validată candidatura și Dl. Gorun ar fi ales rector, s-ar încălca Legea Educației, care prevede că instituțiile care nu dovedesc responsabilitate și încalcă legea, sunt pasibile de sancțiuni și riscă să intre în blocaj instituțional. Evident că, așa cum Ministerul a respins Carta inițială, în care se încerca forțarea notei și permiterea candidaturii pentru un al treilea mandat, în cazul unui candidat ce va fi fost rector timp de două mandate deja, la fel nu am nicio îndoiala că acum nu-l va valida pe Adrian Gorun pentru încă un mandat de rector, dacă va câștiga alegerile din 13 februarie!
– C.C: Urmările?
– L.N: Ca instituție, suntem pasibili de a intra în Consiliul de Etică și Management Universitar, unde sancțiunile pot începe de la demiterea rectorului, ar continua cu încetarea finanțării și cu faptul că, nereglementând situația până în mai-iunie, nu am respecta calendarul Ministerului, în ceea ce privește locurile finanțate de la bugetul de stat pentru admiterea din vară, ceea ce poate duce chiar la o posibilă reorganizare instituțională. Rezultatul ar fi că am putea fi forțați să acceptăm să fim absorbiți de către o universitate mai mare, cum este Craiova, lucru inacceptabil pentru comunitatea academică din Tg-Jiu.
– C.C: Deci, dacă Adrian Gorun este validat candidat pentru funcția de rector de Comisia de specialitate, apoi de Senat, și câștigă alegerile, iar Senatul refuză să aplice legea și-l confirmă rector, care este cel mai negru scenariu?
– L.N: Dacă toate aceste condiții enumerate se vor îndeplini, totuși, chiar dacă e să nu am încredere într-o decizie responsabilă a Comisiei și a Senatului, eu mă bazez, finalmente, pe cei 160-170 de oameni din comunitatea academică  – sunt convins că vor vota responsabil și nu vom ajunge acolo. Altfel, cel mai negru scenariu poate fi ca, în octombrie 2012, Univ. ”Constantin Brâncuși” să nu mai existe. Sau poate fi absorbită de Universitatea din Craiova, deci nu fuziune, ci reorganizare instituțională. Absorbția înseamnă desființarea anumitor specializări de aici, Craiova va prelua anumite specializări, studenți, ș.a.m.d.
– C.C: Deci votanții din 13 februarie, dacă nu vor gândi responsabil, riscă să ajungă șomeri în toamnă…
– L.N: Cred că da! Am căutat să fiu mereu responsabil, inclusiv în relația instituțională cu Rectorul A. Gorun. I-am transmis, din mai 2011, D-lui Adrian Gorun, că îl văd în poziția de Președinte al Senatului și că ar fi fost înțelept să lase oameni mai tineri decât el să candideze la funcția de rector. Nu mă refeream la mine, la momentul respectiv i-am sugerat oameni precum Dl. Chirițescu, Dl. Cîrțînă, Dl. Bojincă, Dl. Cruceru …
– C.C: Dl. Gorun activează și la Universitatea din Craiova, în calitate de coordonator de doctorat, deci nu va avea probleme cu slujba…
– L.N: Da, dânsului îi este mai ușor, în acest scenariu întunecat!

„Toate deciziile Consiliului de Administraţie, semnate de Adrian Gorun, sunt nule”

– C.C: Comparați, pe scurt, candidații Dorel Chirițescu și Adrian Gorun…
– L.N: Cu cine să încep?
– C.C: Cu cine e normal: cu Dl. Gorun!
– L.N: Este normal! Este o persoană care, și ca vârstă și ca experiență managerială, poate este îndreptățit să candideze. Dânsul a făcut ce trebuie pentru instituție acum 7 ani. Experiența Domniei-sale era bine să și-o manifeste, în continuare, decent, ca Președinte de Senat. Este o persoană organizată, dar care pune prea multă presiune în procesele instituționale. De multe ori încearcă să ia singur decizii.
De cealaltă parte, Dl. Chirițescu este o persoană cu multă experiență, de asemenea a fost rector interimar și, mai multe mandate, prorector. Cunoaște și partea academică și partea financiară. În momentul de față, îl cred mult mai echilibrat – echilibrul este avantajul imens al D-lui Chirițescu în raport cu Rectorul Gorun. O altă calitate este capacitatea de comunicare cu toate părțile implicate în procesul decizional. Pentru perioada următoare, atuurile D-lui Chirițescu sunt mult mai necesare decât ce poate aduce Dl. Gorun. S-a depășit faza în care U.C.B. era în picaj, de aceea e nejustificată atitudinea pe care o transmite acum instituția – de încrâncenare, ce mimează o stare de necesitate. Criza a trecut, îi mulțumim, metodele de atunci ale Domniei-sale, transferate în prezent sau într-un eventual viitor, nu mai sunt de actualitate.
– C.C: Cine este în momentul de față rector și cine este președinte al Senatului?
– L.N: Vă exprim opiniile mele, pe care mi-aș fi dorit să le pot exprima în cadrul Senatului, dar din păcate, forțele ”obscure” din mediul academic nu mi-au permis acest lucru: în momentul de față, suntem într-o situație de incompatibilitate. La distanță de 60 de zile de la alegerile pentru Senat, Dl. Gorun funcționează ca Președinte al Senatului, dar și-a menținut și funcția de Rector. Pe cale de consecință, toate deciziile Consiliului de Administrație, semnate de Domnia-Sa, cred, vor fi puse sub semnul întrebării, dat fiind că este și Președinte al Senatului.
– C.C: Revin cu o întrebare precisă, legată de alegerile penibile de la Senat; ați înregistrat o cerere ca să fiți retras de pe lista de candidați și nu s-a ținut cont de aceasta. Mă bazez pe o informație oferită de bunul meu prieten, Vasile Purec – el a fost chemat de Dl. Gorun după masacrul ”imaculat” de la alegerile pentru Senat și i s-a spus, textual, că ar fi fost necesar să îl viziteze la rectorat să ceară voie să candideze, și ar fi intrat în Senat … Pe Dvs. nu v-a chemat Gorun să vă reproșeze același lucru?
– L.N: Nu! Nici nu cred că ar îndrăzni Rectorul Adrian Gorun să mi se adreseze în acest fel! Colaborarea noastră s-a bazat pe respect reciproc întotdeauna, deci o asemenea abordare este exclusă. Pe viitor, eu văd respect între comunitatea academică și Rector, nu frică sau înjosire!
– C.C: Mai aveți consorțiu cu Babeș-Bolyai? Gorun susține că nu! Pe ce cale a comunicat Marga ieșirea din consorțiu?
– L.N: Nu există un act oficial care să ateste că acel consorțiu este dizolvat. Există un protocol înregistrat notarial, care eu cred că este încă în vigoare. Sincer, nici eu nu știu, având în vedere faptul că, de la alegerea noului Senat, hotărârile de Senat nu mai sunt publice, ceea ce este, iarăși, o mare eroare. La ora actuală, 90% din comunitatea academică nu are niciun fel de idee în legătură cu mersul instituției. Dincolo de încălcarea principiului transparenței publice, comunitatea academică are de suferit, fiind ținută în întuneric, în ignoranță.

14 COMENTARII
  • cadru didactic 03.02.2012 la ora 21:40 pm
    Felicitari domnului Liviu Neamtu pentru viziunea clara pe care a expus-o in acest interviu, pentru verticalitatea de care da dovada si pentru sprijinul acordat domnul ui Dorel Chiritescu! Cu siguranta este nevoie de o schimbare in aceasta institutie, de o echipa tanara care sa asigure echilibrul si sa readuca dialogul in mediul academic si mai ales sa excluda orice forma de abuz psihic la care a fost supusa intreaga comunitate academica.
  • fulga 07.02.2012 la ora 16:49 pm
    dar cand era sluga lui Gorun ce politica facea acest lingau impreuna cu soata lui niste lihniti de bani si lipsiti de profesionalism, care isi cauta stapin nou
  • student catre fulga 08.02.2012 la ora 3:45 am
    Faceti comentarii rautacioase la adresa unor profesori extraordinari. Am facut cursuri cu amandoi si sunt unul mai bun decat altul. Daca esti student sau profesor in UCB nu inseamna ca esti sluga lui GoRUN.
  • andra 08.02.2012 la ora 4:46 am
    profii Neamtu chiar sunt o.k., de nota 10 si super ca oameni...
  • mihnea 08.02.2012 la ora 5:08 am
    Tu (fULGA) si gorun aveti o problema cu adina neamtu...o stiu de mai bine de 20 de ani, face mereu ce vrea, cand vrea si daca vrea, a ramas tanara si frumoasa, desteapta a fost dintotdeauna, gorun chiar nu e genul ei.
  • justice 08.02.2012 la ora 5:09 am
    nemtii nu au stapani si soata chiar e misto
  • iulia 08.02.2012 la ora 5:29 am
    Imi place L. NEAMTU dar doamna ADINA chiar e profesoara mea preferata, m-a ajutat de multe ori , e frumoasa si e apropiata de noi, studentii...si e mult mai intelegatoare decat sotul ei atunci cand avem probleme.
  • cristi 08.02.2012 la ora 18:47 pm
    Dl. Neamtu mi-a fost profesor atat in perioada liceului, profesor de geografie la Colegiul National Tudor Vladimirescu, cat si la universitate...pot sa va zic ca este un om de nota 10.
  • Justice2 09.02.2012 la ora 17:28 pm
    A venit acum BABA, deci Gorun are un sprijin puternic la minister! Mai ales ca au scris si carti impreuna: Cătălin Baba, Adrian Gorun (editori), Politici publice. Opţiuni ale dezvoltării unei democraţii durabile. Presa Universitară Clujeană, 2002, 152 pagini; Baba Catalin Ovidiu, Tanul Ciprian, Gorun Adrian, carte, Anii reformei 1997-2000 în reglementari, Catedra UNESCO, Cluj-Napoca, 2002, P. 410; Adrian Gorun, Cătălin Baba, Valori şi competenţe în sistemul educaţional, Colecţia Politici Publice, Editura Presa universitară clujeană, ISBN 973 610 1452, pag. 58-62 11. Adrian Gorun, Cătălin Baba, Organizarea formării continue, educaţiei adulţilor şi învăţământului la distanţă, Colecţia Politici Publice, Editura Presa universitară clujeană, ISBN 973 610 1452, pag. 82-89; Adrian Gorun, Starea învăţământului preuniversitar actual din România, Colecţia Politici Publice, Editura Presa universitară clujeană, ISBN 973 610 1452, pag. 12-17,; Adrian Gorun, Cătălin Baba, Aspecte privind asigurarea formării de bază generalizate şi lărgirea accesului tinerilor la şcoli, licee, colegii universitare şi facultăţi, Colecţia Politici Publice, Editura Presa universitară clujeană, ISBN 973 610 1452, pag. 43-48; Adrian Gorun, Cătălin Baba, Aplicarea principiului subsidiarităţii în sistemul învăţământului preuniversitar din România, Colecţia Politici Publice, Editura Presa universitară clujeană, ISBN 973 610 1452, pag. 50-56; Adrian Gorun, Cătălin Baba, Valori şi competenţe de bază în sistemul educaţional, Colecţia Politici Publice, Editura Presa universitară clujeană, ISBN 973 610 1452, pag. 58-62. Dar cand scria Gorun cu Adina, era buna strategia? Adrian Gorun, Adina Claudia Neamţu, coordonatori – Universitatea “Constantin Brâncuşi” - repere monografice şi strategii, Editura Academica Brâncuşi, Târgu Jiu 2009, ISBN 978-973-144-252-5, 550 p
  • mitY 09.02.2012 la ora 19:06 pm
    niste balmajeli sforaitoare rupte de realitati, care incarca un CV si asa fara substanta! cu asa ,,opere” Gorun dovedeste ca este un gurist si demagog perfect, un ipocrit care a facut din invatamint afacere de familie el vorbeste de ,,starea invatamintului ”, de ,,politici durabile”, de ,,strategii educationale” etc. etc???????????????/// ce o avea el cu educatia si invatamintul???? o nulitate perfecta din toate pdv sub toata aceasta balmajeala sforaitoare pe teme...educationale nu este nici o motivatie proprie....... Regele e gol pușcă!!!
  • Comisaru 10.02.2012 la ora 8:49 am
    Neamtu este un lingau. Gorun l-a pus in functie si acum a considerat ca nu mai are sanse si sari in barca lui chiritescu. dat garun va lua conducerea pentru ca merita si e capabil. chiritescu e " inzestrat" cu altceva....nicidecum cu universitatea....!!! Fulga are dreptate.....! Liviu Neamtu esti un lingau fara coloana vertebrala si vnu o sa te dea gorun afara pentru esti bunicel ca conf
  • BG 10.02.2012 la ora 10:15 am
    La experenta mea, tu Comisare esti Fulga - luminita, il vrei tu pe Neamtu dar parerea mea e sa ma iei pe mine ca am o varsta respectabila si tie astia mai copti iti fac bine
  • UNIVERSITATEA 10.02.2012 la ora 10:29 am
    Aceasta e problema esentiala. Ca nimeni nu vede in jur decat persoane si prea putin institutia. Va descarcati micile of-uri si neimpliniri desi mai important ar fi sa priviti responsabil orice problema pe care Universitatea o poate avea la un moment dat. FIti mai responsabili, ganditi mai mult si dati ce este mai bun pentru Universitate, indiferent ca sunteti studenti, profesori sau persoane din comunitate. Universitatea trebuie sa fie un simbol care sa ne reprezinte pe toti. Si ca orice lucru pretios este fragil. Nu il distrugeti.
  • Maria 11.02.2012 la ora 0:03 am
    Felicitări pentru ca vorbiţi despre lucruri pe care alţii nici măcar în şoaptă nu îşi permit să o facă. Tăcerea continuă şi obedienţa necondiţionată nu poate fi decât semnul clar al castrării intelectuale. Bravos Liviu! Bravos Cerasel
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *