Ieri am avut dreptate, un OZN a intrat în liceul din Turceni şi a pus note în fals pentru peste 50 de elevi. Problema este că elevii – căpşunari cotizaseră în altă parte, nu către OZN. În plus, ce nu s-a spus încă este că domnul director Ion Pasăre (foto) le-a făcut, mai mult cu de-a sila, şi asigurări de viaţă elevilor, foarte multe, să-i fie comisionul mare. Din câte se pare, la comisionul din asigurări mai sunt conectaţi şi alţii, deci nu va fi nicio anchetă din partea ISJ Gorj. Poliţiştii din Turceni nu se vor autosesiza pentru a cerceta evidentul fals în documente oficiale pentru că nu citesc presa. Plus că domnul director a fost inspirat şi s-a pus naş la un greucean, fost inspector general, actual subprefect, nu-mi amintesc acum numele. Amănunte în Pandurul.
Potrivit cotidianului Impact în Gorj, şefa Biroului de Presă al Ministerului Economiei a infirmat, ieri, zvonul demiterii lui Eugen Tunaru din postul de director general al Complexului Energetic Turceni. Posibil ca Ionel Manţog să se fi bucurat prea devreme.
Din Ghimpele de Gorj aflăm că, la doi ani de la demararea lucrărilor de modernizare a tronsonului Rovinari – Târgu Jiu – Bumbeşti Jiu, firma maghiară VEGYEPSZER ZRT Budapesta a executat doar 5 % din lucrările planificate. „În urma efectuării unei anchete la nivelul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, s-a constatat că firma constructoare nu avea capacitatea tehnică şi financiară pentru aceste lucrări, însă a ieşit câştigătoare pentru că a avut preţul cel mai mic.” În condiţiile în care de luni de zile nu s-a mai mişcat un pai pe tronsonul respectiv, este de neînţeles de ce autorităţile nu reziliază contractul de execuţie. Plus că membrii comisiei de licitaţie ar fi trebuit de mult luaţi la întrebări dacă au avut motive „speciale” să nu sesizeze lipsa de capabilitate a firmei cu pricina. Dat find impactul social major al dezastrului de pe tronsonul Rovinari – Târgu Jiu – Bumbeşti Jiu, lipsa de reacţie a autorităţilor demonstrează că, într-adevăr, li se rupe.
Drumul care leagă comuna Slivileşti de municipiul Motru, recepţionat anul trecut, este deja impracticabil. DNA-ul a intrat pe fir. Amănunte în Gorjeanul, Gazeta de Sud şi Pandurul.
Un exerciţiu de democraţie şi de civism pare a fi blocat de prefectul judeţului. „Peste o mie de localnici din comuna Prigoria au semnat pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului Emil Răgman. Listele cu semnături au fost depuse încă de acum o lună la Prefectura Gorj, dar şeful acestei instituţii refuză să dea curs solicitării oamenilor.” Mai multe în Pandurul.
De ce este preferabil să devii mai degrabă manager la Complexul Energetic Rovinari decât preşedinte de ţară, în Impact în Gorj.