După ce s-a mânjit cu bani de la Ciurel, Ponta îi trece cu vederea faptele penale!
După ce s-a mânjit cu bani de la Ciurel, Ponta îi trece cu vederea faptele penale!
Investigatii7 mai 2013

laurentiu ciurel

Astăzi, Guvernul Victor Ponta s-a apucat să denunţe, oficial, “jaful” de la Complexul Energetic Oltenia. Concret, a fost dată publicităţii sinteza verificărilor efectuate de Corpul de Control al Primului Ministru, asupra activităţii CEO, pe perioada 2010 – 2012. Subiectul a fost preluat rapid de toate canalele media, care s-au grăbit să-l prezinte pe Ponta drept un fel de întâi-stătător al luptei anticorupţie. Deci, cel dintâi scop al premierului a fost atins. Care sunt următoarele ţinte ale premierului şi ce golănii se străduieşte, de fapt, să ascundă aşa-zisul denunţ efectuat de premier?
1. Limitând la 2010 – 2012 perioada supusă verificării, Ponta şi-a luat toate măsurile ca propriul corp de control să nu ajungă la sumele enorme primite chiar de domnia sa, puţin înainte de 2010, prin Casa de Avocatură Şova, chiar de la entităţile ce compun CEO. Dovada a fost făcută în Cotidianul.ro, cu puțin timp în urmă. În 2007 – 2008, Casa de Avocatură Şova a primit de la Complexul Energetic Rovinari circa 15 miliarde lei vechi. Cine a semnat contractele? Laurenţiu Ciurel, fost vicepreşedinte PSD Gorj, impus chiar de Ponta, odată devenit premier, ca prim manager apolitic (atenţie: apolitic!) al unei companii de stat din România! Ciurel era în 2007 – 2008 director general la Complexul Energetic Rovinari. Astăzi este manager “privat” şi “apolitic” la CEO. Sume la fel de mari a primit Ponta, ca avocat, tot înainte de 2010, şi de la Complexul Energetic Turceni. De altfel, în declaraţiile de avere ale premierului sunt pomenite peste 12 miliarde lei vechi, primite de Ponta în 2007 – 2008, pentru prestaţiile sale de avocat, exercitate cel mai probabil noaptea, având în vedere programul său ultra-aglomerat de la lumina zilei.
Cum în 2010 – 2012 CEO a fost controlat, preponderent, de PDL, nici Casa de Avocatură Şova, nici Victor Ponta n-au mai prestat, juridic, pentru colosul energetic. Deci, erau întrunite toate condiţiile ca numai această perioadă să fie verificată, nu-i aşa?
2. După ce s-a contrazis public, de nenumărate ori, cu ministrul delegat pentru Energie, că CEO ba se vinde, ba nu se vinde, Ponta s-a hotărât să-l vândă. Şi-atunci, trebuie creată imaginea unui mamut energetic “jefuit”, pentru ca CEO să fie vândut mai mult pe de-a moaca. Ce altă dovadă mai bună a jafului şi a vlăguirii ar putea exista, dacă nu un raport al Corpului de Control al Premierului, care denunţă exact “jaful” făcut, desigur, de PDL, în niciun caz de PSD?
3. Astăzi, imediat după lansarea denunţului guvernamental, Laurenţiu Ciurel a anunţat, într-o sincronizare perfectă cu avocatul său preferat, ajuns între timp premier, că 15.000 de angajaţi ai CEO pleacă în concedii „fără plată”. Ultima etapă înainte de disponibilizare. Explicaţia miilor de concedieri? Desigur, “jaful” din 2010 – 2012 de la CEO, denunţat chiar de premierul României. Deci, cei 15.000 de viitori şomeri trebuie să înjure PDL-ul.
Notă: În 2011 am cerut, ca ziarist, să-mi fie comunicate nişte contracte de achiziţii publice semnate de Laurenţiu Ciurel în 2007 – 2008, în beneficiul firmei de pază a fostului şef al SRI Gorj. De-a lungul timpului, presa din Gorj a publicat suficiente dovezi conform cărora acele documente sunt de natură a-l trimite pe Ciurel, de la vârful CEO direct în puşcărie. După ce Tribunalul Gorj a somat colosul energetic să facă publice acele contracte, în recurs, fără niciun argument, Curtea de Apel Craiova a dispus rejudecarea dosarului.
De nenumărate ori, Ponta a clamat că, sub conducerea sa, instituţiile statului vor fi transparente. Totuşi, din 2011, un ziarist român cere în instanţele judecătoreşti nişte contracte de achiziţii publice şi, probabil, vor mai trece câţiva ani până când aşa-zisa justiţie își va spune ultimul cuvânt în această chestiune.
Deci, domnule Ponta, aşteptăm de la dumneavoastră, ca întâistătător al luptei anticorupţie, şi un raport asupra atribuirii serviciilor de pază, la subunităţile Complexului Energetic Oltenia, din 2007 până în prezent. Sau îl consideraţi inoportun?
Textul este preluat de pe Cotidianul.ro
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *