Dosarul penal de cercetător în inginerie și geologie al lui Gorun e blocat de 14 luni la IPJ Gorj, cu complicitatea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu
Dosarul penal de cercetător în inginerie și geologie al lui Gorun e blocat de 14 luni la IPJ Gorj, cu complicitatea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu
Investigatii15 noiembrie 2013

Comisia Europeană, Guvernul României , Complexul Energetic Oltenia și Primăria Runcu i-au dat lui Gorun peste 3,1 milioane euro ca să facă cercetări în inginerie și geologie

 

De un an și două luni, dosarul penal nr. 5644/P/2012 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, deschis în baza unei plângeri penale depuse de un profesor al Universității “Constantin Brâncuși” împotriva lui Adrian Gorun, este ținut la naftalină, cu toate că infracțiunile semnalate sunt clare ca lumina zilei, și probate prin înscrisurile oficiale atașate denunțului respectiv. Prin acea plângere penală, se dovedește că Gorun, absolvent de drept și filosofie, activează ilegal ca cercetător în domeniile ingineriei și geologiei, în nu mai puțin de zece proiecte de cercetare, finanțate de Guvernul României, Comisia Europeană, subunități din cadrul Complexului Energetic Oltenia și de Primăria Runcu. Bugetul cumulat al acestor proiecte depășește 3,1 milioane euro (!), din care Gorun și-a adjudecat o parte substanțială.

Având în vedere amploarea prejudiciului, complicitatea mai multor finanțatori, a unor organisme de monitorizare și implementare de proiecte europene, a mai multor cadre didactice din UCB la infracțiunile deosebit de grave săvârșite de Gorun, din capul locului Parchetul de pe lângǎ Judecătoria Târgu Jiu ar fi trebuit să-și decline competența în favoarea Direcției Naționale Anticorupție. În loc să procedeze legal, parchetul a trimis dosarul la IPJ Gorj, acolo unde Caragea l-a fãcut uitat. Mai mult, profesorul – denunțător, a cărui identitate nu o dezvăluim deocamdată, trăiește un calvar în interiorul UCB, ca urmare a represaliilor necontenite la care este supus din partea tandemului Gorun – Luminița Popescu.

Parchetul de pe lângǎ Judecătoria Târgu Jiu și IPJ Gorj îl protejează pe pușcăriabilul Gorun și transmit, indirect, tuturor, nu numai angajaților UCB, că e inutil să depună denunțuri penale, întrucât sunt mușamalizate și, mai mult, se întorc împotriva lor.

Acesta e nivelul de “democratizare” a județului care a dat premierul României.

În context, reamintim că, recent, GORJNEWS a publicat cele două brevete de inventator în inginerie (!) atribuite, printr-un concurs de infracțiuni, de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, aceluiași Adrian Gorun.

Adrian Gorun s-a impus, în disprețul tuturor legilor și al tuturor normelor, ca director sau coordonator în opt proiecte de cercetare în domeniul ingineriei și al geologiei. Dovedim acest lucru prin înscrisurile alăturate, extrase din cv-urile lui Gorun.

Cu greu, Gorun a acceptat să figureze ca simplu membru în echipele de cercetare aferente altor două proiecte.

Nu poți conduce o echipă de cercetători dacă nu deții certificat de manager de proiect, însoțit de un supliment de competențe în domeniile ingineriei și al geologiei.

Într-un autoportret publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, Gorun se autodeclară competent în următoarele domenii: sociologia relațiilor internaționale, geopolitică și geostrategii, management public, managementul educației, administrație publică, acte administrative și sociologia dreptului. Nici vorbă de inginerie, nici vorbă de geologie. În paranteză fie spus, curând vom dovedi din ce cauză a plecat Gorun din MAE, eșuând la Comisia Națională de Prognoză.

Gorun a înșelat Comisia Europeană și Guvernul României

Avid de bani, Gorun a înșelat Comisia Europeană, Guvernul României, Complexul Energetic Turceni, SNLO și Primăria Runcu, prezentându-se mare cercetător în inginerie și geologie și primind, ca buget pentru cercetare, peste 3,1 milioane euro. Contractele de cercetare ale acestor proiecte sunt încheiate în fals, întrucât ele invocă așa-zisa competență a lui Gorun în domenii cu care n-are nicio legătură. De asemenea, prin aceleași documente i se repartizează lui Gorun sarcini de cercetare în domenii de care este total străin. Ca să-și vâre miliarde de lei vechi în buzunarul propriu, Gorun a întocmit în fals rapoarte de cercetare, în care a mințit ce a descoperit el ca inginer și ca geolog nepereche. Acele documente au fost validate ca legale de organismele ce au supravegheat cheltuirea bugetului de peste 3,1 milioane de euro. A devenit o regulă ca Gorun, prin nebunia lui infracțională, să tragă după sine multe alte persoane, pe tărâmul fărădelegilor. Adevărații specialiști ai UCB, tolerându-l pe hulpavul Gorun drept coleg de cercetare cu ei, s-au asociat cu acesta în vederea săvârșirii de infracțiuni.

Și-a dus CV-ul la coafor

O parte dintre urmele acestor fapte penale au fost șterse de Gorun, prin cosmetizarea CV-ului său. De pildã, în ultima variantă a CV-ului său oficial, Gorun nu își mai arogă calitatea de director al proiectului de peste un milion de euro finanțat de Comisia Europeană și de Guvernul României, ci se prezintã ca simplu membru al echipei de cercetare.

De asemenea, și-a șters din CV așa-zisul proiect de cercetare pe care i l-a comandat Marian Vintilescu, directorul general administrativ, pentru firma proprie, în schimbul angajării sale pe o funcție cheie în universitate.

Titlul de conducător de doctorat, obținut prin fals

Majoritatea acestor proiecte de cercetare au fost prezentate ca argumente de Gorun în momentul în care a obținut calitatea de conducător de doctorat, ele regăsindu-se pe “Lista de lucrări a prof. univ. dr. Adrian Gorun, pentru confirmarea calității de conducător de doctorat”. La o evaluare serioasă, Gorun n-ar mai avea dreptul să conducă nimic, cu atât mai puțin doctorate.

Un putregai penal

Cu cât stăruim mai mult asupra acestor fapte incredibile, cu atât descoperim mai multe fațete penale. Gorun e secretar general al Comisiei Naționale de Prognoză, conduce Senatul UCB, predă ore studenților, conduce doctorate la Universitatea din Craiova, pierde zile întregi pe drumuri între București, Târgu Jiu și Cetatea Băniei, participă la nenumărate proiecte de cercetare, în același timp, face descoperiri în inginerie, brevetate de OSIM, și mai scrie și 12 cărți într-un an, așa cum dovedea unul dintre asistenții săi, Dorel Chirițescu, în perioada în care mima demnitatea și libertatea. Întrebarea firească este cam câte ore se pontează, în fals, pe zi Adrian Gorun. Sau, dacă vreți, cât de putrede au ajuns instituțiile statului din moment ce tolerează la infinit un asemenea putregai penal, din care s-a evaporat orice urmă de morală și de bun simț.

Bertha n-a fost student la UCB, dar va fi invitat ca profesor…

…din moment ce ocrotește cu atâta căldură penalii din strada Genevei, colț cu Calea Eroilor. Dacă Bertha ar avea vreo treabă cu calitatea de șef al DNA Tg Jiu sau cu actul de justiție, citind aceste rânduri s-ar da cu capu’ de birou, ar chema ajutoare, s-ar răsti la Bocșan, ar face ceva…

Pe 16 martie 2012, la UCB s-a lansat EcoWASTES, un proiect de cercetare de peste un milion de euro, finanțat de Comisia Europeană și Guvernul României. Întâi, Gorun s-a declarat a fi directorul proiectului, apoi simplu membru în echipa de implementare. Oricum, nivelul cercetării de peste un milion de euro, este, în momentul de față, exact cel care rezultă din facsimilele alăturate. Dacă majoritatea secțiunilor site-ului proiectului sunt goale sau ”în construcție”, credibilitatea și autoritatea lui Bertha ca procuror DNA sunt într-o continuă disoluție.

Se pare că Luminița Popescu, continuu magnetizată de geniul multi-disciplinar al lui Adrian Gorun, l-a pus să scrie el obiectivele proiectului, să se acomodeze, treptat, cu ingineria, și ea doar l-a sorbit, de la început până la sfârșit. Când ea terminase, el încă mai scria, transfigurat și ușor transpirat, ca un geniu genial: “dovedirea reducerea semnificativă”, “elaborarea documentație necesare”, „informare mondială”…

Din păcate, la pușcărie fetele nu au voie cu băieții, nici măcar la WC.

11 COMENTARII
  • demnitar roman 15.11.2013 la ora 10:11 am
    Excelent articol! Alte cuvinte sunt de prisos...
  • gigi 15.11.2013 la ora 22:17 pm
    cine sa faca anchetele la politie ????s-au dus care stiau carte si stiau cu ce se maninca politia........cine ??? tablagiul de ionescu ???el nici acum nu realizeaza ca palaria nu-i pentru el, cine tablagiul de caragea ????, cine tablagiul de udroiu ???, cine tablagiul de vrajitoru ???, cine tablagiul de morie ??pai la ipj in afara de tablagii, angajati direct si pupincuristi care din pacate au ceva scoala dar degeaba....gen filip cap patrat, tatomir fara caracter, ala cu nasul rosu de la criminalistica care umbla numai beat cu masina dar nu-l vede nimeni ???, cine sa faca anchete copii care au venit de un an sau doi din academie si ei habar nu au de politie si experienta in domeni ????? vai de mama politie din gorj, este cea mai slaba din romania la aceasta ora, cea mai slaba si perspectivele sint sumbre .....
  • mirel 15.11.2013 la ora 22:22 pm
    vad pe sus, procurorul mota.......domnilor acest individ poate a fost pe la inceputurile sale o tentativa de procuror, acum nici vorba de asa ceva , este o umbra a unui procuror adevarat si va spun in mare cunostiinta de cauza, minte si gindire are extrem de putina si as putea-o argumenta si noaptea daca asi sari in izmene, primul rind cine se aseamana se aduna, pai daca mota este subalternul umil al lui caragea iar asta are minte cit o ceapa degerata ce sa mai credem si sa avem si pretentii, nu poti sa ceri daca nu ai de la cine........of,of,of ......si cite si mai cite daca presa din gorj nu ar exista o perioada scurta ati vedea ca si politia ar sta pe tusa, de ce??, pentru ca presa asta de scandal din tg-jiul asta pricajit cu exceptia pandurului si gorjnews, conduce ipj-ul iar ipj-ul prin tupeul fara margini la maharului coduce parchetul si numai.....pai daca un amarit de tablagiu a ajuns mare mahar ce sa mai credem ??????
  • victor 16.11.2013 la ora 2:12 am
    Gorune nici nu stii cat de mic o sa fii! Al mic nici nu o sa se mai vada. Adica fiul tau. **** * ** ***
  • euilie 16.11.2013 la ora 18:11 pm
    Adrian Puscarie , Adrian Compresor si in curand langa Lae Nicolae , Mischie vreau sa zic ! Adrian Porcu , Adrian Maimutoiu , Adrian Paranoia , asta-i produsul lui Marga-rina , taranul pretins filozof din Bistrita Nasaud ! 2 ********** !
  • neata 18.11.2013 la ora 6:51 am
    poze cu maimute si plase de ...carat si maimutoi adusi cu pluta
  • marta 18.11.2013 la ora 11:06 am
    Felicitari d lui redactor.Dati dovada de mare curaj scriind aceste lucruri.Banuiesc ca aveti dovezi pentru ca altfel ar fi riscant.Rusine institutiilor statului ca nu si fac treaba.Sunt dezamagita de aceste institutii care au 2 unitati de masura.Una pentru oamenii de rand si alta pentru nomenclaturistii abuzivi D le prim ministru,poate cititi si dv stra acese articole si intelegeti ca in Gorj dictatori ca Gorun sunt si pe la alte descentralizate.Prin astfel de oameni pe mine m ati pierdut si ca mine multi gandesc
  • Ion a'lu' Veta 18.11.2013 la ora 14:25 pm
    Bah Nea Adriene... te incurcasi cu sume mari nene. Da' ce sa-i faci, nu puteai să-ţi acoperi atâtea cheltuieli... că deh obrazuţ subţâre cu cheltuială mare se ţâne. Da' ia zâi matale cum mai stai cu sănătatea...că auzâi că umblaşi cu ştromeleaguţ pi la alte fătăciuni şi te pricopsâşi cu niscai helea. Ai grijă şi matale cu ce te încurci că nu e de glumit cu dastea, te mai pricoseşti cu cine ştie ce ce. Doamne Fere! Mai auzâi că te luară ăştia la ochi, că prea le facuşi aşa la vedere. Vezi să nu te lege mah nene...că văz că nu te astâmperi deloc. Stăi mereu că ajungi la beci, zău aşa.
  • laura 27.11.2013 la ora 8:57 am
    Nr. unic (nr. format vechi) : 7879/95/2013 Data inregistrarii 11.10.2013 Data ultimei modificari: 17.10.2013 Sectie: Secţia a II-a CIVILĂ Materie: Faliment Obiect: procedura insolvenţei – societăţi cu răspundere limitată Stadiu procesual: Fond Părţi Nume Calitate parte SC RASTEMAR SRL Debitor BOJINCĂ GHEORGHE MARIAN Intimat ADMINISTRATOR CAPI FIJMĂRESCU ION-FĂTU COSMIN IULIUS Lichidator Şedinţe 20.01.2014 Ora estimata: 09:00 Complet: COM.F.05.F Tip solutie: Solutia pe scurt: Document: 16.10.2013 Ora estimata: 09:00 Complet: COM.F.05.F Tip solutie: Amână cauza Solutia pe scurt: Încheiere nr.408 din 16.10.2013 Admite cererea formulată de debitorul SC RASTEMAR SRL, cu sediul în comuna Peştişani, sat Frânceşti, judeţul Gorj, CUI 20138220, număr de ordine în registrul comerţului J18/897/2007. În temeiul art.27-28, art.1 alin.2, lit.f , art.32 alin 1, raportat la art.107 alin.1, lit.A din Legea privind procedura insolvenţei, Dispune deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva debitorului SC RASTEMAR SRL. În temeiul art.34 din Legea privind procedura insolvenţei, Desemnează lichidator judiciar pe DIJMĂRESCU ION-FĂTU COSMIN IULIUS- CABINETE DE PRACTICIENI ÎN INSOLVENŢĂ ASOCIATE, strada General Tell, bl.2, sc.3, et.1, ap.4, judeţul Gorj, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.25 din Legea 85/2006, cu un onorariu lunar de 500 lei, ce va fi achitat din averea debitoarei. Dispune ridicarea dreptului de administrare al debitorului şi dizolvarea societăţii. În temeiul art.61 din Legea privind procedura insolvenţei, Dispune notificarea deschiderii procedurii debitorului creditorului şi Oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Gorj în vederea efectuării menţiunii, prin publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii către lichidator la 26.10.2013 ; Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor de creanţă la 20.11.2013. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 25.11.2013. Fixează termenul limită pentru depunerea contestaţiilor la tabelul preliminar la 5.12.2013. Fixează termenul pentru soluţionarea contestaţiilor la tabel la 9.12.2013; Fixează termenul limită pentru întocmirea, afişarea tabelului definitiv al creanţelor şi adunarea generală a creditorilor la 9.12.2013; În temeiul disp.art.113 din Legea privind procedura insolvenţei; Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare . În baza art.48 din Legea 85/2006 , dispune ca toate băncile la care debitorul are cont deschis să nu efectueze plăţi fără un ordin al administratorului sau lichidatorului judiciar. Termen de fond, 20.01.2014. Cu recurs. Pronunţată în şedinţa publică de la 16 octombrie 2013, la Tribunalul Gorj. Document: Încheiere finală (dezinvestire) 408/2013 16.10.2013
  • laura 27.11.2013 la ora 8:59 am
    Portal > Tribunalul GORJ > Informaţii dosar Informaţii dosar Informaţii generale Părţi Şedinţe Căi atac Citare prin publicitate Informaţii generale Nr. unic (nr. format vechi) : 13155/95/2012 Data inregistrarii 26.09.2012 Data ultimei modificari: 19.03.2013 Sectie: Secţia a II-a CIVILĂ Materie: Faliment Obiect: procedura insolvenţei – societăţi cu răspundere limitată cerere formulată de debitor Stadiu procesual: Fond Părţi Nume Calitate parte SC AMIES SRL Debitor BOJINCĂ MOISE , ADMINISTRATOR AL SC AMIES SRL Intimat CAPI DIJMĂRESCU ION ŞI FĂTU COSMIN IULIUS Lichidator Şedinţe 27.02.2013 Ora estimata: 9:00 Complet: COM.F.02.F Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa Solutia pe scurt: Sentinţa nr.303 din 27.02.2013 În baza art.131 din Legea nr. 85/2006 dispune închiderea procedurii falimentului debitoarei SC AMIES SRL şi radierea debitoarei din registrul comerţului. În baza art.136 din lege, descarcă pe lichidatorul judiciar de orice îndatoriri şi responsabilităţi cu privire la procedură, debitoare şi creditor. În baza art.135 din lege, dispune notificarea prezentei sentinţe lichidatorului, debitoarei, creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru efectuarea menţiunii de închidere a procedurii şi radiere, precum şi publicarea sentinţei în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Dispune plata din fondul de lichidare a onorariului lichidatorului judiciar, de 3000 lei . Definitivă. Cu recurs în 7 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică din 27.02.2013 la Tribunalul Gorj Document: Hotarâre 303/2013 27.02.2013 05.12.2012 Ora estimata: Complet: COM.F.02.F Tip solutie: Amână cauza Solutia pe scurt: Încheierea nr.1951 Aprobă raportul cauzal. Cu recurs. se acordă termen la data de 27.02.2013 pentru continuarea procedurii. Document: 28.09.2012 Ora estimata: Complet: COM.F.02.F Tip solutie: Amână cauza Solutia pe scurt: Încheierea nr.211 din 28.09.2012 În temeiul art.1 alin.2 lit.f, art.27, art.32 alin.1 raportat la art. 107 alin 1 litera A din Legea privind procedura insolvenţei, dispune deschiderea procedurii simplificate de faliment faţă de debitoarea SC AMIES SRL TG.JIU. Numeşte în calitate de lichidator judiciar provizoriu CAPI DIJMĂRESCU ION-FĂTU COSMIN IULUIUS TG-JIU, cu o retribuţie lunară de 500 RON, ce se va achita din averea debitoarei, iar în cazul în care debitoarea nu are bunuri, din fondul de lichidare, lichidatorul urmând să îndeplinească atribuţiile prevăzute de art.25 din lege; Dispune notificarea deschiderii procedurii simplificate de faliment debitorului, creditorilor şi oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Gorj , pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. În baza art.47 alin.4 din lege, dispune ridicarea dreptului de administrare al administratorului social . În baza art.48 din Legea nr. 85/2006, dispune ca toate băncile la care debitorul are disponibil în conturi să nu efectueze operaţiuni de plată fără un ordin al lichidatorului. Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor de creanţă la 24.10.2012 Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 07.11.2012. Termenul limită pentru depunerea contestaţiilor la tabelul preliminar este de 5 zile de la publicarea tabelului în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Termenul pentru soluţionarea contestaţiilor la tabelul preliminar este de 15 zile de la expirarea celor 5 zile de la publicarea în BPI, sau direct pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv al creanţelor. Termen de fond,05.12.2012 Definitivă. Cu recurs în 7 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la 28.09.2012 la Tribunalul Gorj. Document:
  • Concedierea Prof. Ghe Popescu, un abuz � 28.11.2013 la ora 0:00 am
    [...] fără trecut și fără esență a instrumentat concedierea unui profesor dr. Inginer, care nu are brevete luate precum Gorun. E necesar a preciza acestea, pentru a face evident în ce hal a ajuns România: o țară în care [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *