De un an și două luni, dosarul penal nr. 5644/P/2012 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, deschis în baza unei plângeri penale depuse de un profesor al Universității “Constantin Brâncuși” împotriva lui Adrian Gorun, este ținut la naftalină, cu toate că infracțiunile semnalate sunt clare ca lumina zilei, și probate prin înscrisurile oficiale atașate denunțului respectiv. Prin acea plângere penală, se dovedește că Gorun, absolvent de drept și filosofie, activează ilegal ca cercetător în domeniile ingineriei și geologiei, în nu mai puțin de zece proiecte de cercetare, finanțate de Guvernul României, Comisia Europeană, subunități din cadrul Complexului Energetic Oltenia și de Primăria Runcu. Bugetul cumulat al acestor proiecte depășește 3,1 milioane euro (!), din care Gorun și-a adjudecat o parte substanțială.
Având în vedere amploarea prejudiciului, complicitatea mai multor finanțatori, a unor organisme de monitorizare și implementare de proiecte europene, a mai multor cadre didactice din UCB la infracțiunile deosebit de grave săvârșite de Gorun, din capul locului Parchetul de pe lângǎ Judecătoria Târgu Jiu ar fi trebuit să-și decline competența în favoarea Direcției Naționale Anticorupție. În loc să procedeze legal, parchetul a trimis dosarul la IPJ Gorj, acolo unde Caragea l-a fãcut uitat. Mai mult, profesorul – denunțător, a cărui identitate nu o dezvăluim deocamdată, trăiește un calvar în interiorul UCB, ca urmare a represaliilor necontenite la care este supus din partea tandemului Gorun – Luminița Popescu.
Parchetul de pe lângǎ Judecătoria Târgu Jiu și IPJ Gorj îl protejează pe pușcăriabilul Gorun și transmit, indirect, tuturor, nu numai angajaților UCB, că e inutil să depună denunțuri penale, întrucât sunt mușamalizate și, mai mult, se întorc împotriva lor.
Acesta e nivelul de “democratizare” a județului care a dat premierul României.
În context, reamintim că, recent, GORJNEWS a publicat cele două brevete de inventator în inginerie (!) atribuite, printr-un concurs de infracțiuni, de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, aceluiași Adrian Gorun.
Adrian Gorun s-a impus, în disprețul tuturor legilor și al tuturor normelor, ca director sau coordonator în opt proiecte de cercetare în domeniul ingineriei și al geologiei. Dovedim acest lucru prin înscrisurile alăturate, extrase din cv-urile lui Gorun.
Cu greu, Gorun a acceptat să figureze ca simplu membru în echipele de cercetare aferente altor două proiecte.
Nu poți conduce o echipă de cercetători dacă nu deții certificat de manager de proiect, însoțit de un supliment de competențe în domeniile ingineriei și al geologiei.
Într-un autoportret publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, Gorun se autodeclară competent în următoarele domenii: sociologia relațiilor internaționale, geopolitică și geostrategii, management public, managementul educației, administrație publică, acte administrative și sociologia dreptului. Nici vorbă de inginerie, nici vorbă de geologie. În paranteză fie spus, curând vom dovedi din ce cauză a plecat Gorun din MAE, eșuând la Comisia Națională de Prognoză.
Avid de bani, Gorun a înșelat Comisia Europeană, Guvernul României, Complexul Energetic Turceni, SNLO și Primăria Runcu, prezentându-se mare cercetător în inginerie și geologie și primind, ca buget pentru cercetare, peste 3,1 milioane euro. Contractele de cercetare ale acestor proiecte sunt încheiate în fals, întrucât ele invocă așa-zisa competență a lui Gorun în domenii cu care n-are nicio legătură. De asemenea, prin aceleași documente i se repartizează lui Gorun sarcini de cercetare în domenii de care este total străin. Ca să-și vâre miliarde de lei vechi în buzunarul propriu, Gorun a întocmit în fals rapoarte de cercetare, în care a mințit ce a descoperit el ca inginer și ca geolog nepereche. Acele documente au fost validate ca legale de organismele ce au supravegheat cheltuirea bugetului de peste 3,1 milioane de euro. A devenit o regulă ca Gorun, prin nebunia lui infracțională, să tragă după sine multe alte persoane, pe tărâmul fărădelegilor. Adevărații specialiști ai UCB, tolerându-l pe hulpavul Gorun drept coleg de cercetare cu ei, s-au asociat cu acesta în vederea săvârșirii de infracțiuni.
O parte dintre urmele acestor fapte penale au fost șterse de Gorun, prin cosmetizarea CV-ului său. De pildã, în ultima variantă a CV-ului său oficial, Gorun nu își mai arogă calitatea de director al proiectului de peste un milion de euro finanțat de Comisia Europeană și de Guvernul României, ci se prezintã ca simplu membru al echipei de cercetare.
De asemenea, și-a șters din CV așa-zisul proiect de cercetare pe care i l-a comandat Marian Vintilescu, directorul general administrativ, pentru firma proprie, în schimbul angajării sale pe o funcție cheie în universitate.
Majoritatea acestor proiecte de cercetare au fost prezentate ca argumente de Gorun în momentul în care a obținut calitatea de conducător de doctorat, ele regăsindu-se pe “Lista de lucrări a prof. univ. dr. Adrian Gorun, pentru confirmarea calității de conducător de doctorat”. La o evaluare serioasă, Gorun n-ar mai avea dreptul să conducă nimic, cu atât mai puțin doctorate.
Cu cât stăruim mai mult asupra acestor fapte incredibile, cu atât descoperim mai multe fațete penale. Gorun e secretar general al Comisiei Naționale de Prognoză, conduce Senatul UCB, predă ore studenților, conduce doctorate la Universitatea din Craiova, pierde zile întregi pe drumuri între București, Târgu Jiu și Cetatea Băniei, participă la nenumărate proiecte de cercetare, în același timp, face descoperiri în inginerie, brevetate de OSIM, și mai scrie și 12 cărți într-un an, așa cum dovedea unul dintre asistenții săi, Dorel Chirițescu, în perioada în care mima demnitatea și libertatea. Întrebarea firească este cam câte ore se pontează, în fals, pe zi Adrian Gorun. Sau, dacă vreți, cât de putrede au ajuns instituțiile statului din moment ce tolerează la infinit un asemenea putregai penal, din care s-a evaporat orice urmă de morală și de bun simț.
…din moment ce ocrotește cu atâta căldură penalii din strada Genevei, colț cu Calea Eroilor. Dacă Bertha ar avea vreo treabă cu calitatea de șef al DNA Tg Jiu sau cu actul de justiție, citind aceste rânduri s-ar da cu capu’ de birou, ar chema ajutoare, s-ar răsti la Bocșan, ar face ceva…
Pe 16 martie 2012, la UCB s-a lansat EcoWASTES, un proiect de cercetare de peste un milion de euro, finanțat de Comisia Europeană și Guvernul României. Întâi, Gorun s-a declarat a fi directorul proiectului, apoi simplu membru în echipa de implementare. Oricum, nivelul cercetării de peste un milion de euro, este, în momentul de față, exact cel care rezultă din facsimilele alăturate. Dacă majoritatea secțiunilor site-ului proiectului sunt goale sau ”în construcție”, credibilitatea și autoritatea lui Bertha ca procuror DNA sunt într-o continuă disoluție.
Se pare că Luminița Popescu, continuu magnetizată de geniul multi-disciplinar al lui Adrian Gorun, l-a pus să scrie el obiectivele proiectului, să se acomodeze, treptat, cu ingineria, și ea doar l-a sorbit, de la început până la sfârșit. Când ea terminase, el încă mai scria, transfigurat și ușor transpirat, ca un geniu genial: “dovedirea reducerea semnificativă”, “elaborarea documentație necesare”, „informare mondială”…
Din păcate, la pușcărie fetele nu au voie cu băieții, nici măcar la WC.