Document oficial. Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a ajuns PREȘUL inculpatului Laurențiu Ciurel!
Document oficial. Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a ajuns PREȘUL inculpatului Laurențiu Ciurel!
De cititexportInvestigatii28 octombrie 2015


După ce, cu doar câteva luni în urmă, declara public că managementul de la Complexul Energetic Oltenia este extrem de deficitar și generator de pierderi uriașe, ministrul Energiei, Andrei Gerea, are acum poziții oficiale dintre cele mai ridicole, prin care sfidează Direcția Națională Anticorupție și încearcă să-l protejeze pe managerul  Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel.
Deși contractul de mandat are o mulțime de prevederi care ar fi trebuit să conducă la demiterea lui Ciurel imediat după trimiterea sa în judecată, în Dosarul Ponta – Șova, în care a fost calculat un prejudiciu de 5,6 milioane euro, Gerea susține într-un document oficial că actualul manager al CEO trebuie să rămână în funcție, deoarece faptele de care este acuzat au fost săvârșite înainte de semnarea contractului de mandat. Mai mult, deși este încă ministru al Energiei, Gerea refuză să facă public contractul de mandat, motivând că nu are acordul inculpatului Ciurel!
scarlat-irizaPrintr-o interpelare adresată recent ministrului Energiei, deputatul Scarlat Iriza i-a cerut să analizeze dacă Ciurel mai poate rămâne în fruntea CEO, după trimiterea sa în judecată, și să facă public contractul de mandat.
Andrei Gerea a răspuns pe cât de ridicol, pe atât de sfidător la adresa DNA. Poziția oficială a ministrului Energiei este că Ciurel nu trebuie demis, deoarece faptele pentru care a fost trimis în judecată au fost săvârșite înainte de semnarea contractului de mandat, chiar dacă au prejudiciat CEO cu 5,6 milioane euro!
Mai mult, același ministru nu se sfiește să susțină oficial că nu poate face public contractul de mandat deoarece nu are acordul lui Ciurel, în acest sens.
Deputatul Scarlat Iriza a solicitat contractul de mandat după ce Ciurel a pretins că, prin trimiterea sa în judecată, nu și-a încălcat niciuna dintre obligațiile asumate față de CEO, fapt inexact. Aici, am demonstrat în detaliu că Ciurel și-a încălcat mai multe obligații contractuale și că trebuia demis demult  de Consiliul de Supraveghere al CEO.
Iată răspunsul ministrului Gerea:
raspuns 1
raspuns 2
După cum puteți vedea, Gerea nu știe nici măcar numărul aproximativ de salariați ai CEO. El pretinde, în acest document oficial, că la CEO mai lucrează acum 17000 de salariați, deși, în realitate, au mai rămas doar 15000!
Mai mult, nu se sfiește să-l laude pe Ciurel pentru că ar fi realizat un profit de 13,6 milioane lei la 30.06.2015, în condițiile în care un raport oficial al Ministerului Finanțelor dezvăluia, recent, că CEO este compania de stat cu cele mai mari pierderi în 2014, cifrate la 700 milioane lei!
Totuși, Gerea evită să răspundă la câteva întrebări cât se poate de punctuale, adresate oficial de deputatul Scarlat Iriza:
”Este sau nu în conflict de interese, având în vedere dubla sa calitate de inculpat acuzat de prejudicierea Complexului Energetic Oltenia și de manager care ar trebui să acționeze pentru recuperarea acestui prejudiciu? Cât de loial mai este Ciurel Laurențiu Dan mandantului?
Cum protejează Ciurel Laurențiu Dan imaginea mandantului, din moment ce cauzele penale în care este implicat ca manager al Complexului Energetic Oltenia sunt arhi-mediatizate, generând neîncredere în rândurile partenerilor contractuali, dar și în rândurile salariaților?
Ce procent din capacitatea de muncă a lui Ciurel Laurențiu Dan mai este folosită în interesul mandantului, din moment ce, prioritar, el alocă resurse pentru a se apăra în numeroase dosare penale, finalizate sau în curs de cercetare?”
Poziția actuală a ministrului Gerea, prin care ministrul Energiei tolerează încălcarea contractului de mandat și prejudicierea intereselor CEO, punând în pericol cele 15.000 de locuri de muncă, este cu atât mai halucinantă dacă avem în vedere că, în urmă cu doar câteva luni, Gerea era foarte critic la adresa lui Ciurel și lăsa să se înțeleagă că-l va demite urgent: ”CEO înregistrează scăderi semnificative. Avem de-a face cu neîndepliniri foarte serioase ale planului de producție, ale angajamentelor contabile. Lucrurile acestea sunt de natură a ne semnala un deficit serios la nivel de management, de strategie, și-atunci va trebui să intervenim și să luăm măsuri.”

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *