Detalii HORROR din DOSARUL PENAL al spălării Porții Sărutului cu JET DE APĂ SUB PRESIUNE
Detalii HORROR din DOSARUL PENAL al spălării Porții Sărutului cu JET DE APĂ SUB PRESIUNE
exportInvestigatiiPovara Brâncuşi1 noiembrie 2017

Azi, Judecătoria Târgu Jiu ia o decizie istorică, în dosarul penal al spălării operelor brâncușiene. De decizia de azi se va vorbi cu siguranță și peste secole. Deloc întâmplător, în Târgu Jiul sufocat de mafia PSD, care n-a ratat nici ”justiția”, toată lumea tace despre tot ce veți citi mai jos.
Știu, ați uitat, e mult din 2013, de când au fost traumatizate, prin spălare cu jet de apă sub presiune, capodoperele din piatră lăsate de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu. După aproape patru ani de cercetări, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a conchis că, din moment ce Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor și Masa Tăcerii n-au fost distruse de tot, nimeni nu este vinovat. Am contestat decizia de clasare a cauzei, ca să compensez oarecum uitarea, ignoranța și dezinteresul celorlați, ca să am conștiința împăcată că n-am trecut cu vederea crima din 2013, și mușamalizarea ei de către ”justiție”, și ca să am acces, și ca să pot copia și lăsa posterității o mare mizerie: dosarul penal al spălării cu jet de apă sub presiune a Porții Sărutului, Aleii Scaunelor și Mesei Tăcerii.

Deocamdată vă spun doar câteva lucruri strigătoare la cer, pe care nu mă așteptam să le găsesc în acest dosar, tocmai pentru că este unul foarte vizibil și sensibil:
Decizia de clasare a fost dată de fosta soție a pesedistului Tiberiu Tătaru, care a încălcat grav mai multe legi și cele mai elementare norme de deontologie profesională acceptând să facă cercetări în această cauză, în condițiile în care a fost șapte ani colegă în Consiliul Județean, cu Adina Andrițoiu, care era urmărită penal în momentul în care fosta soție a lui Tătaru, procuror Ramona Elena Penciu, a preluat dosarul.  Am depus plângere la Consiliul Superior al Magistraturii și la Inspecția Judiciară, care urmează să se pronunțe asupra incredibilului abuz al procurorului Penciu. Decizia de clasare a fost dată în luna martie a.c., după ce Aurel Popescu, ca viceprimar cu atribuții de primar, a comis incredibila gafă diplomatică de a o delega pe urmărita penal Andrițoiu să-i fie ghid ambasadorului SUA, la venirea Excelenței Sale, Hans Klemm, la Târgu Jiu, și să-l mintă că autoritățile locale se preocupă extrem de gingaș, uneori cu jet de apă sub presiune, de capodoperele brâncușiene. Imediat după ce am întrebat Primăria cine e idiotul care a delegat-o ca ghid pe Andrițoiu, dosarul s-a clasat. Nu cred că e doar o relație de succesiune între cele două momente. Conducerea PSD Gorj a apreciat, probabil, că prin închiderea intempestivă  a dosarului se șterge gafa diplomatică
– Am contestat la Judecătoria Târgu Jiu decizia de clasare. PSD-ul a rămas călare pe problemă, așa că dosarul a ajuns la șeful Secției Penale, judecător Claudiu Mărgulescu, în condițiile în care soția acestuia, avocata Mărgulescu, o reprezentase pe Adina Andrițoiu pe parcursul urmăririi penale! Judecătorul Mărgulescu a depus cerere de abținere doar după ce, la rugămintea mea, jurnalista Ana Maria Roman de la Antena 3 a sunat la Judecătorie! Urmăriți extrasul video de mai jos, cu intervenția mea la Antena 3, și cu concluziile Anei Maria Roman, ca să-i vedeți pe unii magistrați cocoțați pe culmile penibilului.

– Ghinion de neșansă, dosarul a fost repartizat apoi unuia dintre subordonații șefului Secției Penale, care probabil că n-are niciun interes s-o supere pe soția – avocată a șefului său. Invocând acest considerent, și multe precedente judiciare, am cerut la Curtea de Apel Craiova să fie strămutat acest dosar, la orice altă instanță asupra căreia nu ar plana suspiciuni de imparțialitate. Desigur că mi-a fost respinsă cererea de strămutare, printr-o hotărâre pe care pot s-o atribui doar doamnei Adina Georgeta Ponea, ajunsă președinte a Curții de Apel Craiova, nimeni alta decât surioara fostului comandant al IPJ Mehedinți, Ștefan Ponea, sluga baronului Adrian Duicu. Vă amintiți dosarul, da? Ponea mă știe sigur – sigur, fiindcă cumnata ei, Elisabeta Ponea, soția polițistului Ponea, a dispus în 2013, când îl avea șef pe Dănuț Volintiru, alt fan de-al meu, la Parchetul Curții de Apel Craiova,  că e legal că procurorul Emil Moța m-a interceptat ilegal și a realizat transcripturi falsificate după discuții inventate, din ordinul unor structuri mafiote din Târgu Jiu, care își doreau și atunci și își doresc și acum să putrezesc puțin în pușcărie, pe lucruri, repet, inventate.
-De ”cultura” de care ”se ocupă” acum finul senatorului Cârciumaru se ocupa în 2013 Iulia Vână, una dintre iubitele din tinerețe ale lui Ponta, pe atunci premier. Ca să-și salveze feblețea de pușcărie, Ponta a mințit public că angajează o comisie internațională de experți, care să evalueze urmările spălării asupra operelor. În realitate, din convențiile civile încheiate cu acei experți, pe care le-am găsit în dosarul penal, rezultă clar că Ponta le-a trasat sarcini cu totul și cu totul generice, fără legătură cu evaluarea traumelor produse operelor prin spălarea cu jet de apă sub presiune. În realitate, nu a existat un raport comun al acelei comisii, ci doar niște considerații scrise de Radu Boroianu, ”în numele comisiei”. Boroianu se antepronunțase, cu câteva luni în urmă, de frică să nu fie demis de premier din funcția de secretar de stat, și spusese că nu e nicio problemă, că ”așa se spală monumentele”.
– Și la momentul spălării, și acum, la Centrul Brâncuși exista un document oficial, elaborat la comanda Ministerului Culturii, în care scria că asupra operelor din piatră se intervine doar cu jet de aer cald, cu periuța și cu penseta, în niciun caz cu apă. Totuși, Andrițoiu a angajat o firmă specializată în spălarea de hale industriale și fără nicio experiență în intervenția pe opere de artă, și i-a cerut să spele operele! Apoi, o comisie de recepție numită de primarul Cârciumaru a semnat în fals că intervenția s-a făcut legal, adică conform îndrumarului emis de Ministerul Culturii! Operațiunea de spălare n-a avut avizul obligatoriu al Ministerului Culturii. Mai mult, la guvern s-a aflat post-factum de acea intervenție.
Mai multe detalii găsiți în concluziile scrise atașate. Azi Judecătoria Târgu Jiu decide dacă se închide definitiv acest dosar penal, sau dacă se întoarce la parchet, pentru efectuarea de cercetări reale, eventual conduse nu de o fostă colegă a Adinei Andrițoiu.
Eu cred că mi-am făcut datoria, și de data asta, în timp ce Târgu Jiul, cu oamenii lui de bine, iubitori și spălători de Brâncuși, dormea.
Voi reveni pe larg cu mai multe documente din dosarul penal, după pronunțarea de azi a Judecătoriei Târgu Jiu.






    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *