Curvele, mai cinstite ca judecătorii
Curvele, mai cinstite ca judecătorii
Investigatii12 iunie 2011

La Tribunalul Gorj, dreptatea se împarte cu pipeta. E timpul ca şefa Casei de Pensii să-şi … pensioneze soţul

Cel mai bun lucru pe care îl poate face şefa Casei Judeţene de Pensii Gorj, Rodica Ghimiş, pentru justiţie şi pentru ţară e un dosar de … pensionare pentru soţul ei, Vasile Ghimiş, judecător la Tribunalul Gorj.
Ca magistrat, când apuci să te mânjeşti, nu te mai poate curăţa decât … pensionarea. Printre justiţiabili se duce foarte repede zvonul: „cu judecătorul cutare se poate discuta, e om de-nţeles, am auzit eu, i-a rezolvat şi pe alţii”. La fel se vorbeşte şi despre curve. Se vede de la o poştă că sunt curve, singurele dubii şi întrebări vizând cât de completă e lista de servicii prestate de fiecare dintre ele. Posibil să fie şi asta o formă de mister: şti sigur că îţi pică la aşternut, ca o căprioara legată de copac şi imposibil de ratat, dar nu şti câte ştie.

Ce diferenţe există între judecători şi curve

Există, însă, diferenţe fundamentale între judecătorii corupţi şi curve. Curvele nu neagă niciodată că sunt curve, pe când judecătorii se pretind, toţi, nişte zei ai dreptăţii. Curvele prestează, majoritatea, de foame. Nu acelaşi lucru se poate spune despre judecători. Vasile Ghimiş, de exemplu, în 2010 a obţinut peste un miliard de lei vechi, ca judecător, numai din salariu. Câte burţi, câţi copii, câte neveste, câte amante, câte case şi câte maşini trebuie să finanţeze un judecător, dacă nu-i ajunge salariul – peste un miliard anual – şi acceptă să se mânjească? Aproape toate curvele ţin foarte mult la sănătatea lor. Îşi fac analize medicale frecvent, se protejează atât cât pot, ştiu că dacă dobândesc o afecţiune clienţii lor vor afla şi le vor ocoli. Cu judecătorii se întâmplă invers. Cu cât sunt mai corupţi, cu atât sunt mai căutaţi de justiţiabili. Plus că, în cazul magistraţilor, trebuie să o spunem pe şleau, nimeni nu pune vreodată un diagnostic, nimeni nu are leac. În România nu ai cui să te plângi dacă ai încăput pe mâna unui judecător corupt. Având în vedere câţi magistraţi integri sunt în ţară, probabilitatea de a nimeri unul cu balanţa defectă este foarte mare.

Ghimiş ia tot, prin „tragere la sorţi”

La Tribunalul Gorj, un loc în care dreptatea se împarte cu pipeta, dosarele sunt încredinţate judecătorilor prin tragere la sorţi. Absolut abracadabrant, aproape toate dosarele legate de cel mai sfidător caz de jefuire a pădurilor seculare ale Gorjului au ajuns la judecătorul Vasile Ghimiş. În toate aceste dosare, Ghimiş a înclinat balanţa în favoarea unor derbedei care, conectaţi la nişte grupări de crimă organizată, au reuşit să pună mâna, pe nedrept, pe 720 de ha de pădure seculară.
În 2007, mai multe persoane din diverse instituţii ale statului de drept, fără a fi îndrituite legal, au scris pe colţul unei mese un proces verbal prin care Liviu Pătraşcu, un afacerist din Argeş, era ofertat cu 720 ha de pădure în Dumbrava Tismanei şi comuna Crasna. Elaborarea unui asemenea proces verbal nu e permisă de niciuna dintre legile în vigoare. Un an mai târziu, în 2008, judecătoarea Liliana Bădiţa a emis o sentinţă prin care constata nulitatea procesului verbal. La recurs, încă de la prima şedinţă (!!!) judecătorul Vasile Ghimiş a casat sentinţa şi a respins acţiunea prin care Prefectura Gorj ceruse constatarea nulităţii documentului.
În 2011, tot prin “tragere la sorţi”, alte două dosare legate de cele 720 ha de pădure seculară ajung tot la judecătorul Vasile Ghimiş, care, alături de ceilalţi colegi din completul de judecată, emite sentinţe “inovative”, ce creează nişte precedente foarte periculoase, obligând prin hotărâri judecătoreşti executorii Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor să emită înscrisuri ce nu sunt de competenţa sa legală, şi să retrocedeze suprafeţe de pădure imense, nedisponibile în locaţiile indicate de nişte funcţionari corupţi, în 2007.

31 miliarde profit în 8 luni, ţepuind Hidroelectrica

Derbedeii înspre care integrul judecător Vasile Ghimiş a înclinat de trei ori balanţa au cumpărat în 2004 un teren cu 305 milioane lei vechi şi l-au revândut, opt luni mai târziu, către Hidroelectrica, în schimbul a peste 31 miliarde lei vechi!!!
Am înşirat aici suficiente motive să ne dorim ca şefa Casei Judeţene de Pensii Gorj, Rodica Ghimiş, să facă cel mai mare bine pentru justiţie şi pentru ţară: un dosar de … pensionare pentru soţul ei, Vasile Ghimiş, judecător la Tribunalul Gorj.
Promitem să nu-l uităm niciodată.

1 COMENTARII
  • cineva din cinema 29.06.2011 la ora 21:07 pm
    NARCIS DAJU, un adevărat jurnalist de investigaţii. JOS PĂLĂRIA!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *