În ședința de sâmbătă, 18 mai a.c., a Senatului UCB, președintele acestui for, Adrian Gorun, s-a arătat indignat că studenții n-au fost puși să învețe din timp, ci numai în pripă, răspunsurile mincinoase pe care trebuie să le dea în fața experților Asociației Internaționale a Universităților. În același cadru, Gorun a acuzat conducerile de la trei universități – Școala Națională de Științe Politice și Administrative București, Universitatea din Craiova și Universitatea Petroșani – că au înșelat evaluatorii, au fost clasificate greșit și primesc bugete mai mari decât merită, sugerând că și conducerea UCB ar trebui să facă la fel.
Adrian Gorun se comportă permanent, în interiorul UCB, ca un infractor care este conștient de faptele sale infracționale și încearcă să își șteargă, febril, urmele.
Săptămâna trecută a venit în universitate o echipă de experți a Asociației Europene a Universităților, organism mandatat de Ministerul Educației să realizeze evaluarea instituțiilor de învățământ superior din România. Prima grijă a lui Gorun, în ședința de Senat din 18 mai a.c., a fost să-l apostrofeze, pe ocolite, pe rectorul Moise Bojincă, acuzându-l că:
1. ar fi chemat acea comisie să verifice universitatea;
2. și-a permis să-i primească în UCB, adică a îndrăznit să se supună, până la urmă, Ministerului Educației.
Mentalitatea lui Gorun, de pușcăriaș prins cu droguri în celulă, e evidentă:
1. de ce dreacu ai chemat, bă, garda, prăduitorule care ești tu prăduitor?
2. dacă tot i-ai chemat, de ce dreacu le-ai dat și drumu’? Nu știai că avem dragavei la noi?
Mai mult decât atât, Gorun și indică modelul de succes, care trebuia urmat: Politehnica București, care n-a primit evaluatorii externi. Bojincă, tu de ce n-ai făcut la fel?
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93450681″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Conștient că raportul de evaluare ce va fi emis de Asociația Europeană a Universităților ar putea coborî universitatea mai jos de ultimul loc, în ierarhia națională, pe care îl ocupă acum cu o mândrie vecină cu nebunia, Gorun încearcă să stabilească exact participația fiecăruia dintre conducătorii UCB la diagnosticul ce urmează a fi pus. Cum, în timpul săptămânii, e plecat la București, să conducă țara, n-are cum ști tot ce a raportat fiecare dintre șefii UCB în fața evaluatorilor externi. Chiar dacă a trecut-o pe Luminița Popescu pe opțiunea de convorbiri telefonice gratuite nelimitate. De aceea, în ultima ședință a Senatului, i-a pus pe majoritatea să repete, ca papagalii, ce au fost întrebați și ce au răspuns. Demers inutil. Gorun a încercat să-și facă curaj, inconștient că o gângavă ca plagiatoarea Babucea n-ar îndrăzni nici moartă să-i spună adevărul. De aceea îi povestește mereu varianta remixată. Adică ce îi place președintelui Senatului să audă. Și uite așa „exaltarea” lui Gorun devine din ce în ce mai … exaltată.
Când i-a venit rândul să nareze în fața șefului suprem cum a decurs controlul făcut de experții Asociației Europene a Universităților, Luminița Popescu, sigură pe ea ca o veterană în ceea ce știm cu toții că e veterană, a redat perfect, cu mai multă culoare decât Fuiorea în picturile sale ce întârzie în ciclul ideatic pre-școlar, atmosfera din debutul „raziei” făcute de evaluatori. Deși „descinderea” era anunțată oficial, decana relatează că i-a luat prin surprindere, n-au știut de capul lor în primele 15 minute și au stat foarte prost la capitolul regie.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93451433″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Concluzia Luminiței Popescu se aude foarte clar: „de aici încolo trebuie să pregătim mai bine astfel de vizite”. În aceeași notă, ca dovadă că se completează foarte bine și profesional, în ședințele de Senat, Gorun a cerut ca studenții să fie puși să învețe mai din timp răspunsurile pe care trebuie să le dea evaluatorilor externi. Oare chiar așa a zis? Avem noi înregistrarea asta? Dacă da, Gorun trebuie să se declare singur dispărut, nu doar din învățământul de orice nivel, ci din viața publică.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93454681″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Bun. Întâi, pe această cale, anunțăm, cu regret, că Adrian Gorun tocmai s-a sinucis social. Apoi redăm mots-a-mots ce a spus: „Și mai… vă mai spun un lucru, colegial… Chiar dacă-s studenții aici… (n.n.- în sala de ședințe a Senatului) Chestiile astea se fac într-un timp mai îndelungat. Nu atunci îi chemăm pe studenți și să-i învățăm ca la clasa a patra bă dacă întreabă aia să răspundeți aia…”.
De fapt, sursele noastre din UCB ne-au povestit, toate, că în zilele în care a fost evaluată universitatea, nu doar studenții, ci și profesorii memorau de pe niște foi volante ce trebuie și, implicit, ce au voie să răspundă la întrebările experților străini. Aș prefera ca pasajul ăsta să fie ficțional, rupt din romanul „1984” al lui George Orwell. Din păcate, e realitatea frustă, decupată din universitatea creată de un om cu grave probleme de sănătate, Adrian Gorun, și de „asistenții” săi, îndrăgostiți clinic iremediabil de stăpânul lor, ca deținuții distribuiți în „Fenomenul Pitești”, de torționarii lor.
De ce umblă Gorun nud, prin Senat, de față cu minorii? Pentru că infanți ca Flavius Marcău sunt perfect integrați în decor. Mănâncă din aceeași troacă și râgâie la fel. Când Gorun a candidat ilegal pentru al treilea mandat de rector, Marcău, ca șef al studenților, i-a penibilizat pe tineri în momentul în care, pentru bani, a acceptat să închine un omagiu public conducătorului iubit. Vă asigur că niciunul dintre studenții prezenți, sâmbătă, la ședința Senatului n-a cerut să ia cuvântul și să facă, în numele celor pe care-i reprezintă acolo, reparațiile necesare. Ciubucari ca Marcău, Ciorei și alții ar fi trebuit să riposteze și să restabilească demnitatea studenților. Măcar din perspectiva că sunt tineri. Iar tinerii trebuie să rămână, măcar în tinerețe, liberi. Tăcând, reprezentanții studenților din Senat recunosc că tinerii din UCB sunt sclavii lui Gorun și ai camarilei sale. Că nu se dau în lături de la a învăța din timp cum trebuie să înșele evaluatorii. Bă, Gorune, Bă, Prea Înaltule! Bă, cum facem bă, acum, când tocmai am dovedit că tu încerci să creezi o școală de hoți? Adică exact ce are nevoie contextul politico – administrativ al județului Gorj, pentru perpetuarea actualei stări de fapt. Bă, ce ești bă, tu, avocat, să înveți tu infractorii cum să mintă procurorii, bă?!
Tot în ultima ședință a Senatului, Adrian Gorun a acuzat de ilegalități și infracțiuni grave conducerile de la trei universități din România. Este vorba de Școala Națională de Științe Politice și Administrative București, Universitatea din Craiova și Universitatea Petroșani. Gorun, cel care se auto-proclamă psiholog (cinci minute, pauză de râs), pentru a – și încuraja colaboratorii cu moralul decimat după „descinderea” experților străini, le spune că acea evaluare nu contează, că Asociația Europeană a Universităților încearcă doar să acopere sumele exorbitante ce ar fi fost cheltuite în mandatul lui Funeriu, când s-au evaluat „eronat” universitățile, dovadă și clasarea pe ultimul loc a UCB. În context, spune așa: „S-au realizat aceste clasificări ponindu-se de la ceea ce a încărcat fiecare universitate pe platformă. Eu știu câteva cazuri, la vecini, la Petroșani și la Craiova, unde-au mințit cu nerușinare, și la … SNSPA, că am urmărit special, le-au clasificat programe pe minciunile lor, iau finanțările în funcție de aceste minciuni, dar toată această operațiune a fost până la urmă validată sub semnătura acestor echipe”.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93460149″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Trebuie subliniate niște lucruri: 1. Dacă e adevărat ceea ce susține Gorun, înseamnă că conducerile celor trei universități sunt pasibile de pușcărie, pentru fals intelectual și alte infracțiuni. 2. În ipoteza că nu e nebun, e, clar, tăinuitor de infracțiuni, pentru că nici n-a făcut publice aceste lucruri, nici n-a depus vreun denunț penal. 3. Chiar dacă e real, chiar dacă sunt invenții, aceste afirmații făcute oficial, de un președinte de Senat, într-un cadru oficial, în plină ședință de Senat, vor izola și mai tare UCB de universități cât de cât normale la cap, cum sunt cele trei. 4. La nivel subliminal, Gorun încearcă să transmită senatorilor că trebuie să facă la fel ca conducerile de la SNSPA, Petroșani și Craiova. Să mintă. E singura și ultima șansă a lui Gorun, pentru ca UCB să nu fie retrogradată de Asociația Europeană a Universităților mai jos de ultimul loc, pe care-l ocupă acum.
Toate materialele difuzate de noi în cadrul acestei campanii vor ajunge la instituții care nu au cum să mai protejeze tumoarea din UCB.
Deși mi-e mai silă decât vă imaginați, mâine continuăm, în GORJNEWS, „Săptămâna audio la UCB”. Trebuie să ducă cineva mortu’ la groapă, nu?
Notă: Vă rog să mă iertați că n-am avut loc să scriu, ca ziarele serioase, despre sinpozionul științific internațional, de mare anpluare, care demarează mâine la UCB.