Mai rău ca în filmele americane, în care cei de la FBI se iubesc ca şoarecele cu pisica cu cei de la CIA, poliţiştii locali se împiedică din ce în ce mai des de poliţiştii din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Deunăzi, unul dintre şefii de serviciu ai lui Ion Tudor, cu ceva atribuţii pe linie de circulaţie publică, şi-a testat imunitatea în faţa poliţiştilor lui Viorel Caragea, parcând neregulamentar şi ostentativ, chiar sub nasul omologilor săi din clădirea de lângă stadion. A urmat o semi-altercaţie între părţi, în urma căreia poliţistul local s-a ales cu nişte amenzi. Cel puţin curios, în interiorul Poliţiei Locale, acest şef de serviciu nu este supus unei cercetări disciplinare. Aţi ghicit: Ion Tudor îl are la suflet.
Cu Tudor în frunte, unii poliţişti comunitari au tupeu de şmecheri. La fel ca o femeie care ziua huiduie taurii şi noaptea îi călăreşte de îi trec sudorile, există şi poliţişti locali care, atunci când nu fac circulaţie, încalcă regulile de circulaţie şi viceversa. Şef de serviciu, George Drăghescu este tipul poliţistului local însărcinat să îi instruiască pe subalternii săi cum să vegheze la respectarea regulilor de circulaţie în trafic. Asta aşa, de faţadă, pentru că, după ce lasă fluierul deoparte, omul legii se relaxează de la prea mult dat din mâini, parcând pe unde are chef. Săptămâna trecută, George poliţistul şi-a lăsat maşina neregulamentar pe strada Siretului din municipiul Târgu-Jiu. Şi, ca să arate că are tupeu, nu glumă, omul cu legea pe umeri şi-a lăsat maşina chiar în spatele autoturismului de poliţie în care – surpriză – se aflau doi poliţişti de la rutieră.
Poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere Gorj i-au atras atenţia poliţistului local că locul unde şi-a lăsat autoturismul contravine legislaţiei rutiere. Mândru de haina sa de apărător al legilor, George Drăghescu a reacţionat, lezat în onoarea sa de poliţist local. Poliţiştii Cristina Zota şi Vali Văduva nu s-au lăsat intimidaţi şi i-au împărţit fostului comunitar două bucăţi amendă. Una pentru că Drăghescu a refuzat să prezinte documentele atunci când i-au fost solicitate, dar şi pentru că prin tupeul său a încălcat Legea 61/1991. Fireşte, omul legii locale a ţinut-o sus şi tare că el este şeful serviciului de la siguranţa rutieră din cadrul Poliţiei Locale Târgu-Jiu şi că nu se cade să i se aplice vreodată vreo sancţiune.
Apărător al legii, George Drăghescu va contesta în mod cert procesele verbale de sancţiune, dat fiind faptul că este şi juristul instituţiei de poliţie locală. Peste toate acestea, AS-ul din mâneca poliţistului local îl reprezintă cunoştinţele sale juridice, dovadă că la concursul pentru a intra în magistratură, omul legii a luat extraordinara notă de 2,60…
Comandantul Poliţiei Locale Târgu-Jiu, Ion Tudor, meseriaş în inducerea în eroare a celor din jur, joacă pe cartea neştiutorului. „Nu ştiu dacă a fost sancţionat”, zice Tudor, supărat totodată că cei de la Poliţia Rutieră au răsuflat că au amendat pe unul de la poliţia locală. „Foarte rău dacă dumnealor şi-au permis să dea publicităţii ceva, este lipsă de fair play”, afirma Tudor. Mizând cu sec la cacealma, comandantul declara că „am avut o discuţie la nivel de şef de serviciu şi aşteptam să mă informeze şi pe mine, dacă era aşa. Unde-i sancţiunea?! Eu nu ştiu. Hai să fim serioşi, noi nu suntem copii mici. Nu ştiu oficial”. Întrebat ce măsuri va dispune, Ion Tudor a continuat în aceeaşi notă. „Nu pot să mă pronunţ înainte. A venit la mine şi şeful de serviciu şi mi-a spus că a avut o discuţie, dar atâta timp cât n-am ambele părţi, ce pot să fac?!”, preciza comandantul poliţiştilor locali. Răspunsul la întrebarea retorică a lui Tudor: „ce pot să fac?!”, ar putea fi: nimic, domnule comandant. Nimic, ca de obicei când e vorba de favoriţii dumneavoastră.