„Dacă nu câştig Primăria cu 70%, mă întorc în afaceri”
„Dacă nu câştig Primăria cu 70%, mă întorc în afaceri”
Interviuri15 aprilie 2011

– interviu cu primarul comunei Drăguţeşti, Vasile Moşoiu

Care e traseul politic al primarului de Drăguţeşti?

Ţinând cont că am intrat în politică în 2008, am avut un singur partid, Partidul Naţional Liberal.
Deci, nu sunteţi traseist?

Fiind la primul mandat, nu aveam cum să fac traseism. Poate în viitor, ceea ce nu cred. În PNL am intrat, în PNL vreau să-mi desfăşor activitatea până la încheierea activităţii politice.
Totuşi, când aţi intrat în politică?
Am fost consilier local în două mandate, pe vremea foştilor primari Modroiu şi Butan. În ambele candidaturi, am fost consilier local din partea PSD-ului.
Carevasăzică, până la urmă, sunteţi traseist…
Traseist, dacă te referi ca şi consiliu local. Atâta timp cât n-am putut să candidez din partea PSD-ului, normal că am renunţat şi am trecut la PNL.
Trecând peste asta, cu câteva luni în urmă aţi declarat că Dian Popescu, actualul lider al  PNL Gorj, nu va fi ales niciodată în Paramentul României. Acum care mai e relaţia cu şeful de partid?
În momentul de faţă am o relaţie foarte bună, e preşedintele meu de partid. Atunci, am spus-o deschis, l-am susţinut pe domnul Angheloiu, contracandidatul preşedintelui actual. Omul a înţeles, iar acum suntem într-o relaţie foarte bună.

Cum vedeţi apariţia, eficienţa şi viitorul USL?
Din punctul meu de vedere, pe plan local am şi preconizat alianţa USL, pentru că, după ce am câştigat din partea PNL, l-am susţinut la alegerile parlamentare pe candidatul PSD, domnul Popeangă. Deci la Drăguţeşti USL-ul e făcut din 2008. Cred că e prima comună care a realizat alianţa.
Totuşi, aţi declarat, recent, că la Drăguţeşti nu va funcţiona USL-ul şi că veţi merge exclusiv cu lista dumneavoastră de consilieri PNL…
Într-adevăr, la vremea aceea asta am spus. În Consiliul Local Drăguţeşti raportul este PNL- 70%, PSD- 30% şi a fost o intenţie, că ar fi o paritate. Nu sunt de acord cu paritatea, atâta timp cât deţinem procentul de 70%. Acum, mă rog, semnându-se alianţa la nivel central, respect alianţa, dar proporţia va rămâne aceeaşi.
Cât sunteţi primar şi cât om de afaceri?
Din 2008 până în 2011 sunt primarul comunei Drăguţeşti. În 2012, particip la alegerile locale din partea USL, iar dacă voi reuşi să câştig comuna cu un scor de 70% rămân, dacă nu, trec în  sfera afacerilor.

Revenind în 2011, cum au resimţit criza afacerile?
Eu sunt de părere că 2011 va fi un an mult mai greu decât 2010. Ceea ce spune piticul atomic la televizor, nu e adevărat. Eu ascult talpa de jos a comunei Drăguţeşti şi dacă vine cetăţeanul şi spune „domnu’ primar, nu avem bani să ne plătim taxele şi impozitele”, înseamnă că lumea o duce din ce în ce mai rău. Luminiţa de la capătul tunelului o fi, dar pentru cei din PD-L.
Ce s-a schimbat în Drăguţeşti de când sunteţi dumneavoastră primar?

Obiectivul meu principal a fost acela de a consulta cetăţeanul în tot ceea ce fac, iar prioritatea lor a fost şi prioritatea mea: infrastructura şi alimentarea cu apă. De asemenea, curăţenia. Mi-am propus ca în 2012 să nu mai existe uliţă, drum sătesc neasfaltat şi să nu mai existe cetăţean al comunei care să nu aibă alimentare cu apă curentă. Am finalizat alimentarea cu gaze. Deci, avem obiective care să ne apropie de cerinţele Uniunii Europene.

Aveţi, însă, investiţii blocate din cauza lipsei de fonduri?

Am licitat în 2008 alimentarea cu apă din Satul Nou Iaşi, Urecheşti. Nu vreau să vorbesc de politică, dar trebuie să recunoaştem că, la ora actuală, dacă nu eşti portocaliu, nu poţi să faci mare lucru. La una dintre investiţii a fost executat un foraj în 2008, de 3 miliarde. Nepunând-o în funcţiune, automat ajungem la concluzia că am irosit banii. Când o să fie finanţată această lucrare, în 2011, în campanie electorală?!

Aţi fost acuzat că angajaţi de-ai dumneavoastră aruncau gunoi în Jiu. O înfloritură pornită de la adversarii politici?
Statul la pândă, cum stau pescarii nu ştiu dacă dă bine. Maşina mea s-ar putea să o dau vreunui angajat de la firmă să o ducă la alimentare, ori la spălat, dar asta nu înseamnă că dacă acela face o depăşire pe linie continuă e de vină proprietarul maşinii. Au venit cei de la Garda de Mediu, au constatat, asta e. Nu vreau să se creadă că primarul de la Drăguţeşti e perfect. Nu, dar am încercat să aduc o schimbare a comunităţii locale în materie de curăţenie şi infrastructură. Acum 18 ani, comuna Drăguţeşti avea apă patru ore pe zi, iar acum sunt sate unde e apă non stop. Sunt persoane care au fost certate cu legea şi nu o să mă vadă cu ochi buni, dar în comuna Drăguţeşti nu vreau să mă voteze hoţii şi infractorii!
În final, cum îl caracterizaţi pe primarul din Drăguţeşti în trei cuvinte?
Drept un om cinstit, onest. Am venit în politică cu o infrastructură materială. Cred că oamenii s-au convins ce pot. Am demonstrat şi în sectorul privat, vreau să demonstrez şi în activitatea primăriei. Cetăţenii vor aprecia, dacă nu mă voi întoarce la firmă. Pentru unii politica e o sursă de venit, pentru mine n-a fost. În aceşti ani am muncit pentru cetăţean şi le mulţumesc tuturor pentru încrederea acordată.

4 COMENTARII
  • UN VOTANT 16.04.2011 la ora 7:21 am
    NICULE TE VOTAM TOTI. 70% E PUTIN. PESTE 90%VEI AVEA. CINE SE PUNE CU TINE? ESTI CEL MAI TARE PRIMAR DIN GORJ.
  • 1 22.04.2011 la ora 1:55 am
    Nu e traseist, dar e. A facut alianta cu psd din 2008, dar spune trei ani mai tarziu ca nu va functiona. Curatenia e prioritate, dar angajatii lui arunca gunoi in Jiu. Un om al contrastelor(idioate).
  • costi 23.04.2011 la ora 18:06 pm
    intradevar te-ai tinut de cuvant,eram de ras la periferia orasului nu aveam apa si nici drumuri asfaltate
  • scorus 25.04.2011 la ora 17:38 pm
    felicitari...,domnule primar.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *