Târgu Jiul, un oraş de închiriat, fără niciun client
Târgu Jiul, un oraş de închiriat, fără niciun client
Altele3 aprilie 2011

„Spaţiu de închiriat”. Acesta este anunţul lipit pe foarte multe spaţii comerciale din Târgu Jiu. Dacă până la debutul crizei economico-financiare era destul de greu de găsit un spaţiu comercial semi-central sau ultra-central de închiriat, acum municipiul geme de  foste magazine prin care fluieră vântul.

Acest fenomen ar fi îmbucurător dacă ar constitui efectul unei selecţii calitative a serviciilor şi produselor. Din păcate, adevărul este că avem atâtea spaţii comerciale goale pentru că oamenii de rând au din ce în ce mai puţini bani, iar când cumpără sunt obligaţi să aleagă produse şi servicii tot mai ieftine şi, implicit, de o calitate îndoielnică. Foarte mulţi comercianţi au preferat să se retragă într-unul din cele câteva bazaruri din Târgu Jiu, unde chiria este mai mică şi unde vând în general produse ieftine şi slabe calitativ, realizate oriunde, numai în România nu.

Ce urmează e uşor de anticipat, în acest judeţ monoindustrial în care „puternicii” zilei nu sunt capabili să construiască o strategie de redresare şi dezvoltare economică viabilă şi coerentă nici pentru următoarele cinci minute, cu atât mai puţin pe termen mediu şi lung.

2 COMENTARII
  • justitiarul 03.04.2011 la ora 17:19 pm
    cea mai mare greseala a tuturor guvernelor, afost incurajarea nemuncii.comertul in statul comunist,era bine structurat.nu exista concurenta neloiala.spre exemplu,in complexul PARANGUL,nu erau mai multe raioane cu aceleasi tipuri de marfuri.exista,confectii copii,confectii adulti,separat de dama cu cele de barbati,mercerie,marochinarie,etc.ce vedem acum,este de domeniul absurdului.sunt complexe comerciale,tip OLIANA,unde fiecare stand,comercializeaza aceleasi tipuri de marfuri.nu stiu daca exista o lege legata de CONSILIUL CONCURENTEI,care,ar trebui sa impuna proprietarilor acestor complexe comerciale,un anumit sortiment de marfuri,fiecare diferit de celalalt.chiar prin lege ar fi corect acest sistem de mag.in primul rand,un comerciant,nu are asigurat secretul afacerii sale,cand vecinul de langa el sau de vis a vis,cu mai putin bun simt,sta cu ochii pe el.concurenta neloiala ar trebui stopata de insasi organismele statului.asa ca,ce sa ne mai miram de inchiderea atator magazine.ce sa ne mai miram,cand toti tinerii de la tara,au uitat si sa mai planteze o floare daramite un pom,o rosie,o fasole.ma rog,primariile,au vina ca aproba constructia,a tot felul de cladiri oribile,ptr desfasurarea unui comert cu marfuri oribile si de prost gust.imi vine sa scriu un roman dar ma opresc aici.tinerii fara prea multa materie cenusie,fara inclinatii intelectuale,ar fi bine sa mai si munceasca,sa-si deschida o afacere cu scop lucrativ,nu numai de vanzari de haine sau mai stiu eu ce.as propune chiar,demolarea anumitor spatii goale,acolo unde se poate.
  • gorjanul 03.04.2011 la ora 20:52 pm
    Felicitari Narcis ai facut o radiografie , era sa zic o autopsie a Tg Jiu lui. De 21 de ani acest judet, implicit municipiu au fost conduse de oameni veniti in special din invatamant , oameni care odata cocotati pe ,,,norul lor , acolo sus, sau detasat de viata reala , de necesitatile locuitorilor . Acestia , fara exceptie doar au umplut buzunarele lor , ale rudelor si acolitilor politici de bani din lucrari publice facute fara nici o logica fara a tine cont de realitatile judetului , dezvoltat pe orizontala , avand o economie monoindustriala bazata doar pe minerit. As vrea sa vad ziua in care mineritul se va inchide , ce vor face Calinoiu , Carciumaru , Filip, Grebla , Condescu , Sarcina si altii ca ei . La ce le vor folosi spatiile comerciale , vilele din Primaverii si masinile de lux .Ca de strategii economice pe termen mediu sau lung ,,,,,,,,foaie verde .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *