Florin Rogneanu, În Amintire
Florin Rogneanu, În Amintire
Gorjul cultural28 noiembrie 2013

L-am întâlnit ultima dată la Craiova, într-un început de august care fierbea, cu ocazia deschiderii Simpozionului de sculptură Drumuri Brâncuşiene, ediţia 2013. Auzindu-l vorbind atunci, l-am invidiat sincer pentru câte avea să realizeze la Muzeu, la Galeria de Artă şi în oraş, sub sigla boierească a lui Brâncuşi.
Trăgea spuza pe turta lui, cu aplicaţie şi cu argumente, spre a dovedi tuturor cu fapte că Brâncuşi s-a născut la Craiova… a doua oară.
S-a dăruit toată viaţă Muzeului craiovean, lăudându-se ori de câte ori a avut ocazia cu patrimoniul de incontestabilă valoare pe care-l gestiona bine şi cu pasiune, neprecupeţind nimic.
A plimbat cu rezultate faste operele lui Brâncuşi prin toate expoziţiile marilor muzee ale lumii.
Îl tachinam, rugându-l de fiecare dată să ţină cont că, totuşi, în materie de Brâncuşi, municipiul Craiova e situat în zona metropolitană a Târgu-Jiului. Şi că pentru tot ce va întreprinde în oraşul Băniei, va trebui, de fiecare dată, să facă trimitere la sursă… La Târgu-Jiu.
A scris de bine despre majoritatea artiştilor Olteniei şi chiar avea o părere bună despre plasticienii Gorjului, cărora le-a vernisat expoziţii nesperate în sălile Palatului Mihail.
Ultimul text scris şi predat la timp revistei la care colabora  face referire tot la opera lui Brâncuşi.
A fost un prieten adevărat, un om bun şi generos.
Pe vremea când ne era bine, într-o poză estivală, l-am surprins citind revista Brâncuşi.

Florin Rogneanu nu mai este. Să fi luat cu el şi revista noastră?

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *