Potrivit unui comunicat emis ieri de Direcţia Naţională Anticorupţie, „în perioada decembrie 2008 – septembrie 2009, inculpatul Drăghici Alexandru a pretins şi primit de la un denunţător, în mai multe tranşe, suma totală de 46.400 lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă persoane din conducerea Consiliului Judeţean Gorj, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii cât şi a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, pentru ca denunţătorul şi soţia acestuia să obţină un loc de muncă la una din aceste instituţii.” În acelaşi comunicat se precizează că „Serviciul Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană de Informaţii Gorj a contribuit la constituirea acestui dosar penal, în conformitate cu prevederile art. 14 alin. 3 din O.UG. 43/2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie.” În art. 14, al. 3 se spune ce că „serviciile si organele specializate in culegerea si prelucrarea informaţiilor au obligaţia de a pune la dispoziţie Parchetului Naţional Anticorupţie, de îndată, datele şi informaţiile deţinute în legătură cu săvârşirea infracţiunilor privitoare la corupţie.” Carevasăzică, de îndată. Aş mai adăuga: nedirijat, nefiltrat şi echidistant politic. Denunţătorul a început să cotizeze în decembrie 2008. Între timp, s-a plictisit, mai ales că Drăghici Alexandru nu concretizase niciuna dintre promisiuni. În mod cert, timp de zece luni, cât a cotizat, a primit din partea fostului angajat al Consiliului Judeţean Gorj nişte dovezi că va rezolva favorabil speţa, posibil să-i fi prezentat şi nişte băieţi cu gulere albe, altfel cotizantul n-ar fi continuat să-şi plătească „ratele” de-a-nboulea. Abia când s-a lămurit că nu rezolvă nimic, după ce şi sesiunile de admitere pe la unele instituţii se vor fi sfârşit, omul rămas neangajat a început să măcăne. Atunci a apărut problema şi abia atunci, în octombrie 2009, DNA a documentat prima şpagă dată pentru o angajare în acest an. OK, am pus botul, acum vă puteţi odihni iar, cel puţin 5 ani, corupţia este sub control. Citiţi despre acest subiect în Gorj Domino şi Pandurul.
Ion Florescu a fost înştiinţat în scris de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici că a câştigat concursul organizat pentru desemnarea prefectului judeţului Gorj şi pentru intrarea în corpul înalţilor funcţionari publici. Trecând peste faptul că a fost mai mult o întrecere de tipul cine copiază mai mult, este de menţionat că Victor Banţa, singurul concurent nesusţinut politic, a fost evaluat cu câteva sutimi sub Ion Florescu. Şi ar mai fi ceva: după ce a a dormit şi la învestire, şi la recenta schimbare din funcţie (vezi foto), în timpul concursului Ion Florescu doar s-a cerut la baie… Despre judeţul cu cel puţin doi prefecţi, în Gorj Domino.
Nu doar unii profesori au scăpat de sub orice control în şcolile din Gorj. Ieri, mai multe eleve au avut o confruntare de tip K1, soldată cu internarea uneia dintre ele la urgenţe. Dacă până ieri forţele de ordine protejau elevii de persoane din afara şcolii, de-acum oamenii legii trebuie să păzească elevii unii de alţii. Plus că se pregăteşte să intervină forţa de reacţie rapidă. Conform declaraţiei inspectorului general adjunct Camelia Bibere, citată de Pandurul, eleva agresată „face parte dintr-o gaşcă de indivizi de etnie romă, cunoscuţi ca fiind extrem de agresivi”. Să te ţii.
Primul gorjean care candidează la preşedenţie o ia astăzi din loc, spre Bucureşti. Mai multe, în Pandurul.