În ultimele zile, Caragea a ajuns principalul vehicul de promovare a județului Gorj. Unul mai nociv decât s-a dovedit a fi Nicolae Mischie, în ultimele sale zile de supremație la nivelul PSD Gorj și a Consiliului Județean. Insistența cu care televiziuni naționale au mediatizat abuzurile inimaginabile ale șefului poliției a făcut ca imaginea Gorjului să se confunde cu aceea a acestui șef de poliție corupt, abuziv care, după toate dovezile prezentate în ultimul timp, pare să fi subordonat IPJ Gorj nu cetățeanului și legii, ci unor structuri mafiote care în momentul de față țin cu dinții de „comandantul” lor. Cârciumaru, Călinoiu, Teodorescu, Ponta, Tobă și alții ca ei nu pricep un lucru esențial: cu cât se leapădă mai târziu de Caragea, cu atât ei înșiși vor fi din ce în ce mai expuși. Până joia trecută aveam la Gorj problema Caragea. Joi seara am arătat, personal, la Realitatea TV, un document oficial ce demonstra că procurorul Moța a ascuns declarația unui membru al Guvernului Ponta, care, în prezența avocatului său, a mărturisit că Caragea i-a cerut mită 50000 euro ca să nu-l aresteze. Brusc, s-a născut o a doua problemă: Moța. Ce motive are Moța să riște ieșirea din magistratură pentru a-l proteja pe Caragea? Sunt cumva rude, în Familie?
Pentru cei care n-au văzut emisiunea „Antenei 3”, difuzată duminică, 23 iunie a.c., o postăm mai jos.
[youtube]PQLMDqP7ED0[/youtube]
[youtube]a4X-FwkMgeY[/youtube]
Printre polițiștii care au intrat, telefonic, în emisiune se numără și Ion Voinescu, inspector-şef adjunct al IPJ Gorj, care, după cum a declarat chiar acesta, nemaisuportând comportamentul abuziv al lui Caragea, a luat decizia de a solicita trecerea în rezervă. La scurt timp după ce raportul a fost aprobat, Voinescu a fost trimis intr-un concediu forțat chiar de Caragea. În emisiune au fost prezentate aspecte din memoriile adresate, de-a lungul timpului, de Voinescu conducerii IGPR și a MAI:
„În situaţia unui eveniment deosebit de grav privind incendierea autoturismului şi casei unei familii de poliţişti pe nume Leuştean, domnul Caragea a dat dispoziţie ca din grupul de lucru să facă parte numai anumiţi lucrători, excluzându-mă din acest grup. (…) Văzând că nu sunt trecut pe dispoziţia respectivă, cât şi scandalul făcut de domnul Caragea, nu m-am implicat în acest caz, cu toate că am constatat că de la început s-a greşit cu cercetarea la faţa locului, întrucât, a doua zi după eveniment, domnul Caragea a dispus ca salariaţii de la Primăria Târgu-Jiu – Salubritate să meargă şi să cureţe locul faptei, aspect negativ invocat şi de expertul care trebuia să se pronunţe cu privire la cauza incendiului.
În una din zile s-a prezentat la mine în birou o persoană din afara unităţii care m-a ajutat în interesul muncii de poliţie cu informaţii de interes operativ şi, în timp ce discutam cu aceasta, a intrat în biroul meu domnul Caragea şi, fără să salute sau să întrebe ceva, s-a adresat persoanei respective, spunându-i că abia aşteaptă să o introducă cinci zile în arest, după care să facă sex oral cu ea. (…) După acest incident, domnul Caragea a început să afirme atât în cadrul unităţii, cât şi în afară că doamna respectivă este informatoarea mea, că eu am anumite relaţii cu aceasta şi a dispus lucrătorilor de la Serviciul Economic să-i facă mai multe controale la firma pe care o administra.
Încă de la promovarea dânsului pe funcţia de inspector-şef, în timp ce ne deplasam de la Bucureşti spre Târgu-Jiu, am purtat diverse discuţii cu dânsul, ocazie cu care mi-a spus că trebuie să-i determinăm pe anumiţi ofiţeri să părăsească inspectoratul, respectiv comisar-şef Belgiu Tudor, comisar-şef Crăciun Daniel, comisar-şef Negru Emil, comisar-şef Nicoloff Florin, comisar-şef Lupulescu Octavian şi comisar-şef Savu Ion, aspecte cu care eu nu am fost de acord şi i-am spus că asemenea practici nu îşi au rostul, fiind mai important să coalizăm oamenii pentru performanţă profesională, cu atât mai mult cu cât ofiţerii menţionaţi nu au creat probleme.”
Toate aceste acuzații au fost întărite, în emisiune, și de Octavian Lupulescu, fost comisar-șef al IPJ Gorj, care a spus că, în cazul incendierii mașinii polițistului Leuștean, în Codul Penal există două fapte, omisiunea și favorizarea infractorului, de care s-ar face vinovat Caragea.
Mai mult, Daniel Crăciun, fost adjunct al șefului Poliției Municipiului Tg Jiu, a spus că Viorel Caragea are un comportament inuman, intolerabil și complet neprofesional. Crăciun consideră, de asemenea, că șeful IPJ Gorj suferă de grave probleme de comportament și că nu se poate lucra cu el în condiții normale. Cu privire la cazul incendierii mașinii polițistului Leuștean, Crăciun a spus că pe 16 martie a.c. a depus un raport secretarului de stat Anghel Iordănescu, la care nu a primit niciun răspuns.