Agricultorii gorjeni şi-au luat pământ virtual pe web
Agricultorii gorjeni şi-au luat pământ virtual pe web
Interviuri11 octombrie 2009

apia

Interviu fără partipriu cu Mitruţ Stănoiu, despre imaginea virtuală a Gorjului.

Joi a fost lansat website-ul Centrului Judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).  Într-un context local dominat de neglijarea cvasitotală a segmentului de public relations şi comunicare instituţională, şefii agricultorilor gorjeni dau, astfel, o lecţie managerilor unor instituţii publice şi companii private cu pretenţii, ale căror site-uri, dacă există, ţin mai mult de preistoria internetului. Site-ul WWW.APIAGORJ.RO este rezultatul deschiderii manifestate de managerii instituţiei şi al profesionalismului firmei A T LABS, care l-a realizat.logo
Mitruţ Stănoiu, coordonatorul “zidarilor” care au pus cărămidă cu cărămidă pentru realizarea site-ului, mi-a răspuns la câteva întrebări despre felul în care sunt prezente instituţiile şi companiile gorjene în spaţiul virtual.

Narcis Daju – Cum se face că tocmai şefii de la agricultură s-au apucat să îşi construiască site, în timp ce mulţi dintre managerii unor instituţii şi companii cu pretenţii nici nu vor să audă?

Mitruţ Stănoiu – Iniţial şi eu am zis la fel, în sinea mea. Lucrând cu cei de la APIA am descoperit o instituţie publică suprinzător de bine organizată. Oamenii de acolo işi fac treaba. Site-ul este rezultatul dorinţelor lor, eu doar i-am ajutat să-şi organizeze informaţia, le-am oferit o soluţie web simplă, uşor de actualizat şi dezvoltat.

N.D. – Este o acţiune unitară, la nivel naţional, sau este strict iniţiativa managerilor locali ai APIA?

M.S. – Este iniţiativa celor de aici. Am fost invitat la licitaţie, am depus documentaţia scrisă şi am câştigat sub preţul estimat de ei.

N.D – Prin contractul încheiat cu ei, poţi divulga aici preţul?

M.S. – Nu, e confidenţial, dar îţi pot spune că este mult sub valoarea reală.

N.D. – Şi-ar permite cam orice instituţie un asemenea preţ?

M.S. – Da, indiscutabil! Efectiv, am vrut, din ambiţie, să arăt că se poate şi la instituţiile publice din Gorj, când există deschidere la nivel de management.

N.D. – Cum apreciezi, în ansamblu, interfeţele digitale ale instituţiilor publice din Gorj?

M.S. – Sunt lipsite de identitate web, nealiniate la standardele internaţionale de profil (WEB 2.0), şi nu respectă recomandările Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Parcă sunt făcute prin ’98 – ’99. Gorjul este în topul negativ şi la capitolul identitate web – imagine de firmă sau instituţie publică în online.

TARGUJIU.RO, UN SITE VECHI ŞI NEFUNCŢIONAL

N.D. – Câteva vorbe despre site-ul Primăriei Târgu Jiu, www.targujiu.ro

M.S. – Când navighez pe acest site este ca şi cum aş asculta Beatles…  Dacă îmi lipseşte ceva vechi, ascult Beatles, dar nu este cel mai bun răspuns… Ei sunt vechi şi de calitate… La Primăria Târgu Jiu este vorba doar despre imagine învechită. TARGUJIU.ro ar putea deveni un forum al oraşului, ar trebui să permită interacţiunea cu cei care plătesc pentru tot ce este legat de Primăria Târgu Jiu, cu cetăţenii.
primaria

N.D. – La prima vedere, pe site-ul Primăriei Târgu Jiu nu sunt publicate declaraţiile de avere. Eu le-am găsit doar cu căutare din google.ro. De ce aşa ascunse?

M.S. – Probabil asta se doreşte… Nu mă pot pronunţa pentru ceea ce s-a dorit. Pe acest site nu există nici rss, şi suntem în anul 2009! Nici motor de căutare intern, deşi era căutării secvenţiale a apus de multicel!

N.D. – Managerii instituţiilor locale nu îşi fac site-uri pentru că s-au obişnuit să nu fie transparenţi, să obtureze cât mai mult accesul la date de interes public?

M.S. – Nu. În realitate, nu au cultură web suficientă, 90% sunt sigur de asta!

N.D. – Posibil ca în discuţia asta să fi ars puţin etapele. Eu cunosc mulţi patroni şi şefi de instituţii care işi ţin PC-urile pe post de mobilier. Ai văzut asemenea cazuri?

M.S. – Da. Nu ştiu dacă erau pe post de bibelou, dar stângăcia lor rezulta din felul în care ţineau mouse-ul în mână.

SITE-UL CENTRULUI BRÂNCUŞI ESTE SUSPENDAT!!!

N.D. – La Târgu Jiu, Brâncuşi este ce avem noi mai de preţ…

M.S. – Subscriu.

N.D. – Există şi o instituţie care gestionează această „povară”, Centrul de Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi”, aflată în subordinea directă a primarului Florin Cârciumaru şi care beneficiază de un buget cât casa, din banii publici. Principala misiune a acestei instituţii este aceea de a promova Ansamblul Brancuşi şi de a atrage turişti la Târgu Jiu. Orice manager sănătos la cap ar începe cu construirea unui site. Hai să căutăm pe google site-ul Centrului…
centrulDeci, domeniul www.constantinbrancusi.ro este în proprietatea Centrului de Cultura şi Artă „Constantin Brâncuşi”. Ştii ce privelişte macabră, incredibilă te aşteaptă când dai click pe acea adresă? O postez mai jos, să vadă şi mândreţea noastră de primar, când va fi terminat de spălat străzile şi de udat florile din stâlpi, că, oricum, la altceva nu se pricepe!

brancusi
M.S. – Şi eu am scris despre batjocorirea operelor lui Brâncuşi, pe blogul personal: http://www.mitrutstanoiu.ro/2008/03/24/a-doua-moarte-a-lui-brancusi/ şi http://www.mitrutstanoiu.ro/2008/05/03/a-doua-moarte-alui-brancusi-partea-a-doua/.

N.D. – Ajungem aici la vorbele lui Şolea: primarul şi-a strâns atâţia pitici pe lângă el pentru ca Excelenţa Sa să pară foarte înalt! Este singurul motiv pentru care Sorin Lory Buliga este ţinut director la Centrul Brâncuşi. De ce crezi că politicienii locali, care se tot plâng că ziariştii le denaturează declaraţiile, nu folosesc website-uri pentru a comunica?

M.S. – Întrebarea se rezumă la …”ce faci, ca individ, să ai noţiuni elementare despre internet?”. Răspunsul este: pentru că nu ştiu sau se feresc.

AŞA DA

N.D. – Ai câteva exemple pozitive de manageri locali care au înţeles importanţa extensiei web si şi-au făcut site-uri performante?

M.S. – ELTOP vine cu o imagine bună, deşi nu e, încă, finalizată, EXPONENŢIAL are un branding excelent.  Consiliul Judeţean Gorj a făcut un pas important spre „mai bine”. Are un look foarte nou, şi funcţionalitate sporită.

N.D. – Ai pus umărul la aceste site-uri?

M.S. – Nu, nu-mi laud site-urile, nu am contribuit la ele. Doar le apreciez calitatea.

N.D. – Cu atât mai lăudabil. Firma ta, A T LABS, are concurenţă reală la Târgu Jiu?

M.S. – Am o viziune atipică: propriul meu concurent sunt eu. În 2010 sper să realizez site-uri mai bune decât în 2009, azi să fiu mai bun decât ieri.  Fiecare firmă din industria asta are clienţii ei. Importantă este dezvoltarea domeniului.

N.D. – Cât de ostil sau de prietenos este Gorjul proiectelor dezvoltate de tine?

M.S. – Majoritatea ţepelor, în afaceri, le-am luat în Gorj. Niciodată din afara ţării sau din afara judeţului. Managerii nu înţeleg, încă, faptul că noţiunea de afacere presupune binele ambelor părţi.

AŞA NU

N.D. – În final, dă-mi trei contraexemple de site-uri.

M.S. http://www.itmgorj.ro/ , http://www.casgorj.ro/ şi http://www.bumbesti-jiu.ro/ .

31 COMENTARII
  • Interviu acordat ziarului online gorjnew 11.10.2009 la ora 20:46 pm
    [...] de catre mine  singurului ziar online din Gorj pe tema imaginii de institutie publica in Gorj: http://www.gorjnews.ro/. Bookmark [...]
  • Silviu sh 11.10.2009 la ora 22:41 pm
    Asa cum il stiu pe Mitrut... afacerist cu onoare si arta.
  • Manuel Bumbescu 12.10.2009 la ora 9:52 am
    Despre Mitrut - un baiat deosebit. Chiar daca el e modest eu il apreciez ca fiind cel mai bun in domeniu, cel putin in Gorj si spun asta luand in considerare mai multe calitati, nu numai aceea de a fi bun meserias ci si faptul ca este serios, corect, perseverent in afacerea care o dezvolta, calitati care nu pot duce decat spre succes. Stim cu totii ca trebuie sa facem un raport (o medie) al mai multor caracteristici ca sa spunem daca un produs este bun. Aceasta medie il face pe Mitrut sa fie in frunte. Este si un profesionist si un om deosebit. Ii doresc mult succes si sa stiti ca nu am fost platit sa il laud, pot sa spun chiar ca am fost foarte reticent la inceput in ceea ce il priveste, dar calitatea unui produs se dovedeste in timp. Toate cele bune !
  • Marius Corobea 12.10.2009 la ora 15:16 pm
    Interesant interviu dar cu 2 semne de intrebare din partea mea: 1. Ce firme au fost invitate la licitatie si ce firme au participat? 2. Cat a costat siteul pe bune? De permis stiu ca isi permit multe institutii cam orice pret: vezi cjgorj.ro la 95.000 euro P.S.: Sa nu aud raspunsul ala cu confidential ca nu halesc! Contracte confidentiale se fac intre doua societati comerciale, nicidecum la licitatii publice ;)
  • Mitrut Stanoiu 12.10.2009 la ora 15:33 pm
    Salut, Raspunsuri la intrebarile tale: 1. Asta nu stiu, pentru ca nu eu am trimis invitatiile. 2. Valoarea contractului este de 2400 ron + tva in care intra urmatoarele - domeniul .ro - realizare site - hosting pe un an - training personal in vederea actualizarii - mentenanta si suport pentru un an. Estimez ca valoarea asta este la 50% din cea reala. Imi asum dreptul de a fi subiectiv. Cam atat.
  • Marius Corobea 12.10.2009 la ora 15:48 pm
    Multumesc de raspunsuri Mitrut. In interviu de ce a fost confidentiala valoarea? :) O sa fac o cerere la APIA sa vedem cand a fost publicata licitatia, unde a fost publicata si cine a participat. Promit sa postez lista cu firmele dupa ce aflu si eu.
  • Mitrut Stanoiu 12.10.2009 la ora 15:55 pm
    Eu nu stiam ca nu sunt confidentiale aceste sume in cazul institutiilor publice. Ignoranta mea rezulta din numarul mare de invitatii pe care le-am primit in ultimii 6 ani (in numar de doua, una din licitatii fiind necastigata, caz expus si pe forum.targujiu.net la vremea respectiva). Vorbesc strict de Gorj acum. Nu este vina mea ca nu sunt invitat in 99% din cazuri. Vina imi apartine atunci cand refuz sa ma opresc din a mai face afaceri in Gorj.
  • Mitrut Stanoiu 12.10.2009 la ora 16:29 pm
    @Marius Corobea: Si altceva: cjgorj.ro NU a costat 95.000 euro ! Una este site-ul, alta este proiectul total. Afla ca asta este pretul unui sistem de management al documentelor, serviciu inclus in acei bani(m-am interesat si eu la randul meu ca nu stiam).
  • Din Olimp 13.10.2009 la ora 16:23 pm
    :)) Şolea n-a spus nimic despre pitici, doar despre râme, iar pentru râme nu înălţimea este definitorie, ci faptul că se târăsc... Eu cred că asta trebuia să înţelegeţi. Prostia nu are vinovaţi. Lispsa oricărei demnităţi, da. În plus, era aşa, la general... De ce vreţi să-l băgaţi într-o polemică cu acest inginer doctor în Brâncuşi? N-aveţi nici o şansă şi să vă explic de ce: când Marius Şolea are dezbateri sau polemici, pe ăia care-s mai culţi îi sperie cu bătaia, iar pe ăia mai puternici fizic decât el îi ridiculizează intelectual. Securistule, deci cu cine şi în ce domeniu îi aranjezi poetului confruntarea?! Şi cu ce-a greşit faţă de voi bătrânul Constantin, de e aşa manageriat de Lorry? Acolo e domnul Lorry PENTRU CĂ PE EL L-A PLĂCUT PRIMARUL CÂRCIUMARU CEL MAI MULT. Îi semănă, deşi nu vrea să recunoască. Mai mult, când e de pus botul - îl pune fără întrebări...
  • Narcis DAJU 13.10.2009 la ora 17:09 pm
    @)Din Olimp 1.Când mă uit în jur şi în ochii dumneavoastră tulburi, dar de altfel de grade - pentru că vă dă de gol discursul incoerent, găunos, dar pretenţios - să fiu ridicat la rangul de securist constituie o onoare pentru mine. Dacă internetul ar filtra, când este accesat, beţivii, nu aţi mai putea naviga şi aţi rămâne pe mal. 2.Şolea a spus, în interviu, că “politicienii vor lângă ei persoane care ştiu să se târască, pentru ca ei înşişi să pară înalţi”. Eu cred că, în ultimele luni, am vorbit cu el mai mult decât dumneavoastră în toţi anii pe care i-aţi adunat, în primul rând pentru că sunt apt de un dialog cu Şolea. Eu nu denaturez ce spune Şolea şi nici nu îl aranjez în conflicte convenabile mie, întrucât pentru mine nu există conflicte convenabile. 3.O polemică între Şolea şi Buliga nu are obiect. Şolea nu poate coborî până unde poate Buliga urca, deci nu au unde să se întâlnească pentru a comunica. De fapt, şi eu fac eforturi acum să vă scriu, nu vă văd, ştiu sigur doar că pute a boască dinspre dumneavoastră. 4.Dacă vă treziţi, să mi-i spuneţi şi mie pe-ăia de pe-aici mai culţi decât Şolea, în domeniile lui. Înţeleg că n-o să mi-i spuneţi. 5.Nu eu l-am delegat pe Buliga şef peste Brâncuşi. Eu nu sunt iresponsabil. 6.Aşa, ‘telectual erect cum vă pretindeţi, vă e cald înapoia unui pseudonim total inadecvat? Olimpul nu cunosc să fie locuit de laşi şi ignari. 7.Pentru când vă treziţi, dumneavoastră şi restul elitei de ‘telectuali cu simbrie din consiliul consultativ: vă e cald şi la gândul că toată arhiva Fundaţiei “Constantin Brâncuşi”, adunată filă cu filă de Nae Diaconu, rod şi mărturie a jertfei lui, zace mucegăită, aruncată într-o baie a altui ‘telectual local, aproape la fel de lucid şi demn ca dumneavoastră? 8.Dacă mai aveţi nelămuriri, semnaţi-vă.
  • Marius Corobea 20.10.2009 la ora 10:02 am
    Asa cum am promis, revin cu informatiile despre licitatia APIA pentru pagina web. Raspunsul lor este: "Lista firme invitate: SC ATLABS SRL, SC TRIX COMPUTERS SRL Firme participante: SC ATLABS SRL" Sa luam pe rand: 1. Lista aia este foarte mare si daca a fost licitatie e naspa ca e cam ilegal. Trebuie sa fie cel putin 3 firme participante. 2. Trix Computers NU FACE PAGINI WEB! Este firma provider de internet. 3. Daca nu ai 3 oferte nu poti tine licitatie. 4. Cum ai putea sa nu fi castigator cand concurezi singur? :)
  • Mitrut Stanoiu 20.10.2009 la ora 10:43 am
    Momentan nu am timp sa-ti raspund. O sa revin in cateva ore. Pana atunci concediaza-ti consultantul juridic. E varza ! Ai gafat mult !
  • Marius Corobea 20.10.2009 la ora 15:12 pm
    Nu imi permit consultant juridic, dar o sa-mi caut unul :) Ca tot suntem la capitolul "funny" sa vezi unde au afisat oamenii astia licitatia publica: "La avizierul APIA Gorj" Vezi ce iti spune tie consultantul tau juridic... trebuie cumva afisata printr-un mijloc media cu acoperire nationala?
  • Mitrut Stanoiu 20.10.2009 la ora 15:47 pm
    Punctual: 1. In comparatie cu mine, Trix Computers are mai multe saituri de institutii publice in Gorj si nu mai este de multicel provider de net (asta denota ca stii foarte "bine" piata online din Gorj) 2. Nu-ti trebuie consultant juridic sa citesti: OUG 34/2006 cu ultimele modificari si completari (vezi in special art. 19) 3. Nu este problema mea ca am fost invitat si tu nu (cel putin pe pagina mea exista un portofoliu pe baza caruia am fost chemat), asa cum nu este vina mea ca au fost chemati si altii si nu au venit. ART. 19 Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei, estimată conform prevederilor secţiunii a 2-a a prezentului capitol, nu depăşeşte echivalentul în lei a 10.000 euro pentru fiecare achiziţie de produse, servicii sau lucrări. Achiziţia se realizează pe bază de document justificativ care, în acest caz, se consideră a fi contract de achiziţie publică, iar obligaţia respectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se limitează numai la prevederile art. 204 alin. (2). O sa primesti probabil si o reactie oficiala din partea lor pentru declaratiile facute de tine privind ilegalitatea achizitiei.
  • Claudiu CISMARU 20.10.2009 la ora 16:18 pm
    Dl. Corobea, Vad ca dvs. degeaba lucrati in presa, ca nu sunteti la curent cu: 1. legile 2. informatiile corecte 1. NU este necesara realizarea unei LICITATII pentru sume sub un anumit nivel. Acum ceva timp era de 10000 EURO. Sub acel nivel, firma ARE DREPTUL SI POATE LEGAL sa faca atribuire directa, cu o cerere de oferta de la 3 ofertanti. Nici macar NU TREBUIE sa publice ca doreste ceva, face cerere directa de oferte catre firme 2. cjgorj.ro. Ok. Si eu am crezut ca e doar SITE-UL. Insa, dintr-un articol printr-un ziar am vazut ca era vorba de un flow de documente. Pai frate, TU AI IDEE ce e un sistem de management al documentelor si CAT COSTA asa ceva? Asa ca mai intereseaza-te ca degeaba lucrezi in mass-media ca ori dezinformati ca asa vreti populatia... ori nu va duce mintea sa ganditi.
  • Claudiu CISMARU 20.10.2009 la ora 16:19 pm
    PS: Acel sistem de management al documentelor NU ESTE la vedere! Adica NU IL POTI accesa din internet. Este o aplicatie doar ca pentru a lucra cu aplicatia folosesti un browser normal si nu un client scris special pentru asta.
  • Marius Corobea 20.10.2009 la ora 16:44 pm
    Eu stiu foarte bine ca nu e nevoie sa tii licitatie pentru sume sub 10.000 euro si nu eu am scris ca a fost licitatie, ci tu si cu cei de la APIA mi-ati confirmat. Citat din articolul de mai sus: "M.S. – Este iniţiativa celor de aici. Am fost invitat la licitaţie, am depus documentaţia scrisă şi am câştigat sub preţul estimat de ei." LICITATIE!!! Eu am scris acolo Mitrut sau tu? Tu in comentariile de aici contrazici ceea ce scrii in articolul din acest ziar online. Acolo era licitatie, acum nu mai e. Acolo era suma confidentiala, acum nu mai e. Mitrut: Ideea era ca acest articol este o vrajeala pentru ca de fapt nu a existat nici o licitatie pentru pagina respectiva si prin urmare interviul nu isi are rostul. Lucrarea a fost atribuita pur si simplu! Hotaraste-te cum e ca dai naspa sa te contrazici in aceeasi pagina. Aici pot sa te citez iar cu "ai gafat mult!" :) Claudiu: nu este vorba de licitatii tinute de firme. Vezi ca tu nu ai inteles legea? :) Daca eu am firma pot sa dau o lucrare lui X si la 90.000 de euro. E treaba mea ca sunt banii mei. Doar institutiile publice trebuie sa faca acest lucru pentru ca lucreaza cu banii publici. Eu lucrez in presa ca si tehnician, nicidecum ca si reporter. Stii asta prea bine dar o bagi in context ca da bine. ;)
  • Narcis DAJU 20.10.2009 la ora 18:33 pm
    @)Marius Corobea Cand ai timp, astept sa detaliezi afirmatia asta a ta: "(...) Ideea era ca acest articol este o vrajeala pentru ca de fapt nu a existat nici o licitatie pentru pagina respectiva si prin urmare interviul nu isi are rostul (...)"
  • Mitrut Stanoiu 20.10.2009 la ora 18:47 pm
    La fel de bine se putea alege intre mai multe oferte ! De ce crezi ca are pretul ala...tocmai ca eram intr-o competitie, ca stiam ca o sa fie mai multi. Asa cum am spus nu este probleme mea ca beneficiarul a cerut 2 sau 99 de oferte pentru procedura asta, cum nu este problema mea ca doar eu m-am prezentat. Achizitia directa se poate face pe baza unei comparatii de oferte (ceea ce eu numesc licitatie). La fel de bine cum puteam da o oferta vizibila (nu in plic) si ea sa depaseasca pretul estimat de catre APIA (nu sa fie sub pretul lor, ca in realitate !) Spun ca gafezi ca desi cred ca ai primit raspunsul oficial de la APIA, tot nu ai priceput ! Probabail ca deranjant este ca am muncit impreuna cu echipa mea sub pretul pietei si a iesit ceva decent pentru nivelul institutiilor publice din acest judet.
  • ByREV 20.10.2009 la ora 19:56 pm
    in final eu totusi nu am inteles cui i-a luat Mitrut painea ? Ma bucur pentru el ca a reusit sa faca un asemenea proiect, sii doresc cat mai multe ! Si da, Cismaru are dreptate privind sistemul de management al documentelor ... acum nu stiu exact ce include, care au fost etapele si produsul final. Dar, daca e necesar sa arhivezi/cataloghezi/treci in format digital documente, ehe... acolo sunt proicete care costa chiar sute de mii de euro ;)
  • Marius Corobea 20.10.2009 la ora 21:31 pm
    Mitrut: Nu am nimic cu nimeni. Foarte bine ca ai facut siteul si chiar imi place cum a iesit. Ideea era ca interviul asta al tau are multe minciuni in el. Daca ti-am dat si citatele si tot nu te prinzi, atunci cred ca nu vrei sa te prinzi. Narcis: Interviul asta stim amandoi la fel de bine ca e de fapt o reclama pentru Mitrut cum ca el a facut un site pentru APIA si ca ar trebui sa faca si pentru Primaria Tg-Jiu si Centrul Brancusi ca sunt naspa. Aici sunt de acord cu voi: siteurile alea chiar sunt naspa si trebuie refacute. Dar de aici si pana a ajunge sa te bati cu pumnii in piept ca ai participat la o licitatie si ai castigat e cale lunga. Care licitate? Cu cine s-a batut daca era doar el participant? :) Daca nu am fost suficient de explicit in postul urmator pot sa pun si discutia dintre mine si tine vis-a-vis de siteul asta al tau. ;)
  • Narcis DAJU 20.10.2009 la ora 23:11 pm
    @) Marius Corobea 1. Te astept cu discutia. Noi doi am vorbit o singură dată, câteva zeci de secunde, dacă îţi aminteşti a fost şi un coleg de-al tău de faţă. În acea discuţie te-am rugat să îmi faci tu site-ul şi mi-ai spus că nu ştii wordpress. Dacă ai date compromiţătoare despre mine, te sfătuiesc să licitezi, au mare căutare. 2. Am vaga impresie că ne-am împrietenit cam repede, din moment ce evaluezi, în virtutea pregătirii şi competenţelor tale, un articol semnat de mine drept o “vrăjeală”. Felul în care se comunică instituţional în Gorj este de interes public. Având studii universitare şi postuniversitare în comunicare socială, este evident că mă pot pronunţa în acest domeniu. Mitruţ Stănoiu are experienţă practică şi şi-a dovediit profesionalismul. Unde e vrăjeala, unde e impostura? 3. Mitruţ Stănoiu se promovează singur, prin ceea ce semnează. Foarte curând, va semna cel mai bine făcut site media din Gorj. Nu ştiu dacă poate exista o reclamă mai eficientă. 4. Nu eu stabilesc cine va construi site-uri pentru instituţii publice locale, nu e treaba mea, dar imi doresc să fie cel puţin la nivelul WWW.APIAGORJ.RO 5. Sunt cel puţin surprins constatând că eşti pornit nu doar pe Mitruţ Stănoiu, ci şi pe mine, fără să ne fi intersectat vreodată în vreun fel. Ţi-am cunoscut o rudă - educată, cu caracter şi foarte mult bun simţ. 6. Vina lui Mitruţ Stănoiu este că nu a cerut măcar 3000 de euro pentru acel site, din care să fi făcut parte şi beneficiarilor, conform obiceiurilor locale. Sunt sigur că mulţi dintre cei care măcăniţi acum nu v-aţi fi băgat la atâta muncă pentru un contract atât de mic. Problema de fond este că unii au scăpat o negociere de-aia cu paraîndărăt, ca pe la noi. Cearta asta este penibilă şi nu are obiect.
  • theslym 24.10.2009 la ora 21:25 pm
    Foarte bine lucrat Mitrut ! Siteul e super tare ! Ar trebuii si alte institutii sa ia exemplu ;)
  • madalin 19.01.2010 la ora 20:28 pm
    Polemica e dusă şi se leaga strict de faptul că în afirmaţii există neconcludenţe. N-am avut niciodată vreo problemă cu nimeni, atâta timp cât totul a fost serios. Situaţia locală privind siteurile locale este jalnică şi deşi în Târgu Jiu există peste 30 de firme media, le pot număra pe degetele de la o mână pe cele care au şi scos capul în online putând să-l şi ţină drept. Siteurile instituţiilor publice sunt patetice şi nu ne fac deloc onoare. Cred că asta are şi o mare legătură cu faptul că în acestea lucrează oameni pregătiţi în domeniu, dar pregătiţi acum mulţi mulţi ani. Şi când timpul trece pe lângă tine..la fel face şi tehnologia. E normal ca Nea Dorel care stă în CAM şi e toată ziua la muncă făcând pe şoferul, să nu ştie care e diferenţa dintre un fişier PDF şi unul DOC. Cum evident e normal ca oamenii depăşiţi din punct de vedere tehnic şi care nu ştiu câţi bani se pot scuti folosind programe/sisteme cu sursă liberă precum şi cum un site poate să aducă un aport mare de turişti, oameni informaţi precum şi de ce nu, votanţi. Vedeţi cazul d-lui Cârciumaru, cu blogul său. Nu intru în detalii. Trăim în secolul vitezei şi comunicarea ar trebui acum să fie mai uşor ca niciodată. Păcat că la Târgu Jiu, asta nu se înţelege..sau nu se vrea. Ai mei 2 cenţi :)
  • madalin 19.01.2010 la ora 20:29 pm
    Şi pentru că nu aveţi posibilitatea editării propriului comentariu vreau să vă spun că siteul ăsta are potenţial, doar din punctul de vedere al informaţiei conţinute. Poza personală din header ar trebui scoasă. Părerea mea. Şi cred ca ma pricep :)
  • silex 19.01.2010 la ora 20:29 pm
    Domnule Mitrut Stanoiu, Monografia unei comune din Gorj cere adevaruri. Pe unii ii supara adevarul si cred ca c.a.p.-ul x a fost pomana lui ceausescu. Bill Gates ne-a dat biti, Gutemberg litere, parintii nume si pamant, Timisoara libertate, Europa bani de apia. Multumiri tuturor! Probleme foarte vechi si importante trebuie rezolvate. Eu sunt nemultumit ca nu am primit raspuns sau macar drept la replica asupra opiniilor mele. Astept de cateva luni si acum ma bucur ca suntem mai performanti. Ma numesc Silex si m-as bucura sa folosim performanta in memoria celor jertfiti libertatii noastre. Voi reveni aici cu precizari. Draga Madalin, ai dreptate, Dorele din CAM ar invata rapid un program mediu dar samsarii de c.a.p. nu vor sa afle nimic Dorele inaintea Moscovei. Silex.
  • silex 19.01.2010 la ora 20:30 pm
    Dragilor, informatica e, minunata, e pe ... biti. APIA e pe ... hectare. Licitatiile de vanzare a fostului c.a.p. X sau Y ar fi mult mai interesante ... si mai ales replica celor ,,participanti". Cristian Mungiu ar face filme cate face Hollywood. Pe canalul de irigatie brigadierul trimitea ardeii in gradina lui si de acolo in piata la mineri. Bunicul imbata pe paznicul de noapte de la vitei ca sa bage vitelul nostru in grajd. Veterinarul se bucura era si el ,,orb". Gripa porcina era si atunci, mureau oameni nenumarati dar conta mai mult turma de vitei...
  • Mitrut Stanoiu 19.01.2010 la ora 20:30 pm
    @silex: Am rugamintea sa ma contactati pentru a-mi da mai multe detalii. Sincer nu inteleg foarte bine mesajul.
  • silex 19.01.2010 la ora 20:31 pm
    OK!
  • silex 19.01.2010 la ora 20:31 pm
    Einstein, Freud si Bill Gates incearca sa elimine cauzele opririi trenului in desert. Totul e uns, constata primul; mecanicul e ok, zice al doilea. Trebuie sa coboram si la reincarcare trenul va porni sigur. Banii europeni nu ajung cand trebuie la agricultor nu neaparat din vina de site. La reincarcare apia gorjana si europeana trebuie sa scape de lesturi care au trait bine din pensia mumii luata fara chitanta. Astad dupa ce vandusera c.a.p. fara licitatie. Site-ul performant trebuie folosit la indreptarea agriculturii! Si mare grija: a fi taran nu e acelasi lucru cu a fi taranoi!
  • Mitrut Stanoiu 19.01.2010 la ora 20:31 pm
    Ma tem ca discursul in parabole nu are un rol constructiv intr-o analiza sumara asupra imaginii institutiilor publice pe web. Daca aveti o problema legata de APIA o puteti face EXPLICIT in diverse surse media (inclusiv aici cu permisiunea admin-ului) sau si mai bine comunicand-o institutiei in cauza. Pentru mine, a-mi reaminti (pt ca v-ati adresat persoanei mele)ca informatica este "pe biti" si "APIA pe hectare" este o informatie redundanta ...
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *