În ultimul timp, pentru Dian Popescu a face politică înseamnă să ia lucrări de zeci de miliarde de la primarii gorjeni pentru firma proprie. Să uite să le facă sau să le facă de mântuială. Dacă își primește banul, nu mai contează că primarii țepuiți dorm noaptea în beciul IPJ Gorj, ca Pavel de la Peștișani. Oricum, el, ca lider USL, n-are cum să fie deranjat vreodată, în viața lui, de vreun procuror. Pentru Dian Popescu a conduce PNL Gorj înseamnă să-i facă pofta lui Călinoiu, dacă șeful județului n-are chef de un vicepreședinte de Consiliu Județean incomod, ca Victor Banța, și cu un nivel de integritate ce scuipă semințe în cap la toată clasa politică locală. A face politică înseamnă pentru Dian Popescu să-i bage lui Cârciumaru în coastă un bișnițar de talcioc ca Matei Nădrag, dovedit chiar și de presa centrală că n-are ce căuta într-o funcție publică. A, și mai înseamnă să sfideze un județ întreg parașutând aici un Claudiu Săftoiu în comparație cu care până și Agamiță Dandanache al lui Caragiale pare inteligent și preocupat de problemele omului de rând. Eu, unul, când vorbește Săftoiu n-aud nimic. Văd doar bale, valuri de bale… (N.D.)
Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, este adânc băgat în afacerile cu statul, unele dintre ele care frizează penalul, motiv pentru care aleşii locali dau cu subsemnatul sau, cum este cazul lui Florin Pavel, stau în beciul Poliţiei. Numai pe Dian Popescu nu îl întreabă nimeni nimic. Are două lucrări făcute praf, una la Peştişani, pentru care Pavel e în puşcărie, şi una la Scoarţa, pentru care nu se sinchiseşte niciun procuror să deschidă un dosar. În tot acest amestec de lucrări făcute prost intervine ipocrizia preşedintelui PNL Gorj care, în majoritatea emisiunilor sau articolelor în care se laudă singur, spune că nu are afaceri cu statul, că lucrează cu privaţii şi că nu îl interesează banul public. Cele şase contracte în valoare de peste 26 miliarde lei vechi, fără TVA, încheiate în intervalul 16.02.2008-06.06.2011, îl contrazic cât se poate de clar.
Una dintre afacerile cele mai dubioase este cea privind stadionul de la Peştişani, pentru care primarul liberal Florin Pavel a dat cu subsemnatul la Parchet şi a petrecut şi o noapte în arest. Această afacere „de partid”, ce poartă numele „Bază sportivă multifuncţională”, a fost pusă la cale în decembrie 2008. Pe data de 12 ale lunii apare în SEAP anunţul de participare la licitaţie, termenul de depunere a ofertelor fiind de doar 11 zile. Suficiente pentru ca o singură firmă, Maserati Construct, a lui Dian Popescu, să se înscrie şi să câştige contractul în valoare de 628.000 lei, TVA inclus. Documentele sunt semnate pe 24 decembrie 2008, în ajunul Crăciunului, panglica urmând să fie tăiată 12 luni mai târziu. Asta în teorie. Pentru că, practic, s-au scurs 4 ani şi 5 luni de la semnarea contractului, terenul este o suprafaţă plină de nămol, clădirea cu vestiare şi tribuna sunt abia începute iar vreo cinci muncitori de la Maserati Construct mânuiesc, leneş, mânerele unui boldo-excavator, aşteptând să treacă ziua. Asta în condiţiile în care Dian a încasat, ilegal, o căruţă de bani. În 16 decembrie 2009, când trebuia să inaugureze stadionul, deşi firma lui nu făcuse nimic, i-au fost virate în conturi 150.000 de lei. Curtea de Conturi a descoperit, în urma unui control făcut în octombrie 2010, că s-au plătit ilegal banii, pentru lucrări fictive, suma fiind constituită într-un prejudiciu creat Primăriei Peştişani.
Specializat deja în stadioane, Dian Popescu primeşte, în 25.05.2009, un contract la Primăria Scoarţa, pentru amenajarea unei alte „baze sportive multifuncţionale”. Pe aia a terminat-o, însă, după nici câteva luni, a terminat şi ploaia ce a construit firma lui Dian Popescu. Valoarea contractului semnat la Scoarţa este de 502.876 lei, fără TVA, însă lucrările executate sunt atât de proaste încât stadionul a început să se cojească. La un an de la recepţionarea lucrării, stadionul este încă nefuncţional. Iarba de pe el era, deunăzi, bună de cosit şi dat la vite, iar tencuiala a picat demult de pe tribune. Până şi primarul Aurelian Cotârlău a recunoscut, întrebat de reporterii GORJNEWS, că sunt probleme la stadion. Adică faptul că firma constructoare a comis greşeli atunci când a pus tencuiala, aceasta cojindu-se din cauza unui fenomen natural periodic de îngheţ-dezgheţ. Ca să nu mai punem la socoteală că în vestiare plouă, pentru că izolaţia nu a fost făcută aşa cum trebuie.
Cu toate aceste deficienţe, lucrarea a fost recepţionată şi plătită, peste 5 miliarde de lei vechi intrând în conturile lui Dian Popescu. Întreabă cineva ceva? Evident, nu!
Pentru că nu l-a întrebat nimeni de ce face lucrările prost, Dian Popescu şi-a luat-o în cap şi crede că firma pe care o conduce este multilateral dezvoltată. Adică face de toate, de la stadioane la alimentări cu apă şi drumuri. Din 2008 şi până în prezent, firma lui Dian Popescu a încasat 2.623.717 lei, fără TVA, doar din contractele cu autorităţile locale din Gorj. Prima lucrare, din 16.02.2008, a fost adjudecată la Primăria Fărcăşeşti, pe vremea când primarul Constantin Pârvulescu, arestat pentru mită, încă era în libertate. Valoarea contractului, ce viza înlocuirea reţelei de alimentare cu apă din satul Roşia Jiu, a fost de 666.314 lei, fără TVA.
Prietenia dintre Dian Popescu şi primarul din Rovinari, Dorin Filip, pe care, între timp, l-a şi făcut liberal de frunte, iese la iveală în 3 septembrie 2008, când firma Maserati Construct SRL încheie un contract în valoare de 416.827 lei, fără TVA, pentru reabilitarea unui teren de sport multifuncţional în Rovinari. Avea să devină „rampa de lansare” către cele două contracte de la Scoarţa şi Peştişani, atribuite în 2009.
În iunie 2010, Dian Popescu descoperă că firma lui este bună şi la asfaltări, astfel că se bagă, alături de IDP Gorj, la un contract de 12 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea unor drumuri din Tismana. „Porţia” lui Dian a fost de 247.305 lei, fără TVA. Ultimul contract a fost „după chipul şi asemănarea” primului contract, din 2008, cu Primăria Fărcăşeşti. Adică o alimentare cu apă a cartierului Vârţ, în valoare de 249.427 lei, fără TVA, atribuită în 06.06.2011. Lucrarea a fost atribuită tot de bunul său prieten de la Rovinari, Dorin Filip, care, înainte de campania electorală a demonstrat că amiciţiile de acest gen eclipsează trăirile politice pe care le-a acut timp de opt ani sub stindardul PDL.