Acum mai bine de o lună, GORJNEWS a început să ia la bani mărunţi toate bazele sportive ridicate pe bani publici în județ. În ediţiile trecute, am prezentat situaţiile în care se află stadionul de la Preajba, actualmente islaz pentru oi, baza sportivă din Bumbeşti Jiu, unde s-au cheltuit 3 miliarde pentru niște spoieli invizibile, sau stadionul de la Baia de Fier, care se află în paragină deşi proiectul modernizare a acestuia, în valoare de 6 miliarde lei vechi, a fost aprobat cu mulți ani în urmă.
În sfârşit, putem spune că am reuşit sa găsim o bază sportivă în judeţul Gorj unde fiecare leu investit poate fi justificat, unde lucrările au fost terminate la termen, un loc unde sportul este la el acasă. Este vorba despre baza sportivă multifuncţională din Câlnic.
Primarul din Câlnic, Dumitru Vulpe, se poate lăuda cu o bază sportivă ultra-modernă, realizată la standarde europene, ce a fost deja inaugurată pe 6 mai, a.c. prilej cu care a găzduit cea de-a doua ediţie a Cupei Narciselor, la lupte libere. La acest eveniment au participat peste 200 de tineri din întreaga zonă a Olteniei, precum şi 25 de luptători de la clubul Dumbrava Câlnic, acest lucru demonstrând că baza sportivă este mai mult decât binevenită, în Câlnic sportul fiind o necesitate.
Banii pentru investiţie au venit de la Guvern, iar proiectul aferent a fost depus în 2009, an în care au şi fost demarate lucrările, în urma aprobării proiectului. Valoarea totală a proiectului se ridică la circa 7 miliarde lei vechi, din care 12 % a reprezentat co-finanţare. Deşi termenul – limită pentru finalizarea lucrărilor este de 27.11.2012, datorită seriozităţii si a profesionalismului de care s-a dat dovadă din partea Primăriei în licitaţiile pentru proiectant şi constructor, investiția a fost finalizată cu mai bine de 8 luni înainte de termen, nefiind nevoie de nici măcar un retuş la lucrările prestate de firmele de construcții S.C SPORT ARENA S.R.L. – Bucureşti şi S.C. CATEDO S.R.L.
Terenul dispune de gazon sintetic de ultimă generaţie, putând servi atât ca teren de fotbal, baschet, handbal sau, cu mici ajustări, chiar lupte libere. În clădirea aferentă terenului se regăsesc vestiare ultramoderne, împărţite în trei: pentru băieţi, fete şi arbitrii; prevăzute cu grupuri sanitare individuale şi cabine de duş moderne, iar în faţă, la intrarea în incinta bazei sportive, se află o parcare mai mult decât încăpătoare.
Primarul Dumitru Vulpe intenţionează să facă din această bază casa tuturor echipelor din Câlnic, precum echipa de fotbal ce evoluează intr-una din ligile inferioare ale Campionatului României, sau echipa de lupte locală. Cu excepţia momentelor în care aceste echipe vor evolua pe baza sportivă, primarul Dumitru Vulpe, intenţionează să o închirieze către diverşi doritori de a practica sport, banii folosindu-i exclusiv pentru mentenanţa acesteia.
Până acum, este prima bază sportivă din Gorj unde se poate spune fără niciun dubiu că s-a făcut treabă bună, iar primarul Dumitru Vulpe merită lăudat pentru ce a făcut în comuna Câlnic, un mic omagiu adus sportului. Sperăm ca acest exemplu să fie urmat şi de către primari precum Bobaru Constantin, ce dă peste 1 miliard de lei vechi pe câteva uşi de termopan, sau Constantin Mihuţescu, al cărui stadion de la Baia de Fier, deşi în paragină, e lăudat de primar mai ceva ca Naţional ARENA.
GORJNEWS va continua investigarea bazelor sportive ce sunt sau urmează să fie construite în judeţul Gorj, şi vă promitem că nu vom lăsa să ne scape niciunul dintre cazurile de batjocorire a banului public. Când merită criticat, o facem cu vârf și îndesat. La Câlnic am avut doar motive de laudă, și o spunem cu satisfacție.