Domnule președinte al Comisiei Naționale de Prognoză,
Subsemnatul Daju Narcis, ziarist, vă solicit, în baza prevederilor Legii 544/2001 și ale Legii 52/2003, să îmi răspundeți la următoarele întrebări, pentru corecta informare a cititorilor, și pentru a vă putea insera punctul de vedere în unele materialele de presă ce privesc activitatea dumneavoastră profesională:
1.Conform ultimei dumneavoastră declarații de avere, în 2011 ați avut cel puțin opt contracte de muncă, de pe urma cărora ați câștigat 2,3 miliarde lei vechi, în mare parte bani publici. Câte ore sunteți pontat, zilnic, în medie?
2.Ca expert al Academiei Române, remunerat cu peste 920 milioane lei vechi în 2011, de la ce universități din țară și străinătate ați primit oferte de colaborare în ultimii doi ani?
3.Ați ales să colaborați cu Universitatea “Constantin Brâncuși” din Tg Jiu ca o favoare pe care i-ați fãcut-o lui Adrian Gorun, intermitentul dumneavoastră subordonat din cadrul Comisiei Naționale de Prognoză, sau ca o favoare care vi s-a fãcut de către același Adrian Gorun?
4.Ca șef al lui Adrian Gorun, ați simțit că manifestă un sentiment de vinovăție față de dumneavoastră, pe fondul nestatorniciei sale profesionale, pe care și-a dorit să-l compenseze cu bani publici, încadrându-vă prin “cumul de funcții” în universitatea pe care o conduce?
5.Ați acceptat din lipsă de bani?
6.Ce a câștigat Universitatea “Constantin Brâncuși” din Tg Jiu și comunitatea academică locală după angajarea dumneavoastră?
7.Ce obligații concrete aveți față de această universitate, ca angajat prin “cumul de funcții”?
8.Ce sume lunare ați primit, de la angajare și până în prezent?
9.Colaborările “externe” prejudiciază agenda Președintelui Comisiei Naționale de Prognoză? Ultimul eveniment fãcut public pe site-ul instituției pe care o conduceți este datat 2 aprilie 2012…
10.Adrian Gorun a interzis publicarea pe site-ul Universității “Constantin Brâncuși” din Tg Jiu a documentelor publice aferente angajării dumneavoastră, în încercarea de a proteja imaginea dumneavoastră sau prestigiul instituției de învățământ? De regulă, evită să fiți văzuți împreună în public? De ce?
11.Dumneavoastră i-ați cerut acestui subordonat din cadrul Comisiei Naționale de Prognoză să ascundă respectivele documente?
12.Având în vedere că Universitatea Ecologică v-a plătit cu 373 lei în 2011, spre deosebire de Academia Română, care a virat în buzunarul dumneavoastră aproape un miliard de lei vechi, se poate spune că Universitatea Ecologică nu vă apreciază la justa dumneavoastră valoare?
13.Ce activități concrete ați desfășurat în 2011 pentru Academia Română?
14.Ați avut oareșce emoții la concursul pentru ocuparea postului de cercetător științific gradul I în cadrul Universității “Constantin Brâncuși” din Tg Jiu? Dacă Adrian Gorun s-ar fi oferit să vă spună subiectele, v-ați fi simțit lezat?
15.Pe perioada acestui concurs, dumneavoastră, personal, ați recrutat o tânără din Tg Jiu de o indiscutabilă valoare, care, de altfel, a și devenit imediat consilier în cadrul Comisiei Naționale de Prognoză?
16.Ce le transmiteți rău-voitorilor care clevetesc că angajarea domnișoarei Popescu Mirela Alexandra, ca consilier, la Comisia Națională de Prognoză, s-a fãcut în cadrul trocului ce s-a soldat și cu angajarea dumneavoastră la Universitatea “Constantin Brâncuși” din Tg Jiu?
17.Știați că Popescu Mirela Alexandra este fiica colegei dumneavoastră, decana Luminița Popescu, de la Facultatea de Inginerie a Universității “Constantin Brâncuși”?
18.Ați fost deja atenționat că Luminița Popescu este decana preferată a domnului Adrian Gorun și că, în ciuda potențialului său sentiment de vinovăție față de dumneavoastră, ca șef al lui, nu e dispus să vă îndeplinească orice dorință? Spre o completă edificare, puteți lectura studiul “Rectorul Gorun și decana Luminița – sacrificiu și multă sudoare”, disponibil aici.
19.Ca consilier, Popescu Mirela Alexandra este un câștig pentru Comisia Națională de Prognoză? Ce experiențe profesionale anterioare a avut? Pe cine a mai consiliat? Cu ce periodicitate?
20.A susținut concurs de angajare? În ce a constat?
21.Ca actual șef al lui Adrian Gorun, cum ați reacționa dacă ați sesiza că Andrei Marga, fostul șef al lui Adrian Gorun, ar beneficia de un tratament mai preferențial în cadrul Universității “Constantin Brâncuși”? Probabil nu știți, dar Adrian Gorun i-a comandat și dăruit, deja, un bust de bronz domnului Andrei Marga, încă din timpul vieții acestuia, în timp ce la al dumneavoastră nici măcar nu s-a gândit…
22.Dacă, pentru a vă integra printre colegi și pentru a fi pe deplin acceptat în Universitatea “Constantin Brâncuși”, vi s-ar cere să plagiați alți cercetători, ați accepta “a”. repede sau “b”. foarte repede?
23.Adrian Gorun este omagiat, periodic, în public, de liderii studenților din Universitatea “Constantin Brâncuși”. Drept răsplată, cel omagiat le dublează instantaneu bursele. De ce credeți că dumneavoastră nu ați beneficiat până acum și de astfel de onoruri?
24.Cum vă explicați că presa din Gorj n-a publicat, până acum, niciun rând despre prestigioasa dumneavoastră angajare la Universitatea “Constantin Brâncuși”?
25.Adrian Gorun a identificat mai multe grupări infracționale în interiorul Universității “Constantin Brâncuși”, care urmăresc destabilizarea ei, și le-a denunțat public. Credeți că e târziu să se facă polițist?
26.Având în vedere că, deși absolvent de drept și filosofie, Adrian Gorun a cercetat inclusiv despre “regimul tranzitoriu al tensiunilor şi curenţilor pe staţia de 6 kV OB1G-OB2G”, ar fi posibil să-i întoarceți “cumulul de funcții”, avansându-l secretar general – electrician în cadrul Comisiei Naționale de Prognoză?
27.Îl cunoașteți îndeajuns ca să estimați de câte ori și la ce voltaje s-a curentat până acum?