În toate sistemele (semi)militare din România, toate nereformate și colcăind de tare și apucături comuniste, se consumă resurse financiare și umane enorme pentru supravegherea și monitorizarea angajaților și pentru demonizarea așa-numitor elemente ostile din interior, percepute ca amenințări pentru bunul mers al găștilor ierarhice ce controlează astfel de instituții strict în beneficiul lor, firește.
La Penitenciarul Târgu Jiu, un rol covârșitor în construirea așa-numitelor “mape profesionale” ale cadrelor îl are, în ultimii ani, un obscur subofițer, Șchiopu Florin, ajuns nu se știe cum – dar veți înțelege cu ajutorul cui și de ce – lider sindical. În condițiile în care statul roman plătește la Penitenciarul Târgu Jiu ofițeri de contrainformații care “să cunoască cadrele sub toate aspectele”, aceste obligații profesionale revenind prin fișa postului și tuturor angajaților cu funcții de conducere, acest Șchiopu Florin, semnând și înaintând conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor tot felul de nerozii, a determinat în ultimii ani inclusiv demiteri ale unor directori de Penitenciar și înscăunarea altora agreați.
Una dintre victimele lui Șchiopu, Gheorghe Enache, schimbat de la conducerea Penitenciarului Târgu Jiu în urma unui raport semnat de liderul sindical, a cerut Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj să verifice veridicitatea celor susținute de Șchiopu. Jmecher nevoie mare, Șchiopu tot perorează că cine n-are dosar penal nu e-n rând cu lumea. Numai că în cazul său lucrurile sunt foarte grave, deoarece s-a dispus, deja, începerea urmăririi penale, iar trimiterea în judecată este doar o chestiune de timp. Alăturat puteți vedea rezoluția procurorului Emil Moța, prin care se dispune începerea urmăririi penale față de Șchiopu: “(…) constatând că la data de 16.01.2009, în calitate de lider de sindicat în cadrul Penitenciarului Tg Jiu, a înaintat A.N.P. o adresă în care menționa aspecte ce nu corespundeau realității, în baza căreia s-au luat măsuri disciplinare împotriva părții vătămate Enache Gheorghe, (…) dispun începerea urmăririi penale față de învinuitul Șchiopu Florin, în vederea cercetării sub aspectul comiterii infr. Prev de art. 246 Cod penal (…)”.
De altfel, potrivit surselor noastre Șchiopu s-a dat peste cap să obțină demiterea lui Enache pentru a-i face loc amicului său Constantin Bălă, revenit la conducerea Penitenciarului Târgu Jiu la scurt timp după ce fusese implicat în scandalul Gorbunov. Din 2002 până acum, Șchiopu a beneficiat de sporuri salariale de 50%, cu excepția perioadei în care la comandă s-a aflat Enache, de unde și aversiunea sa față de acesta. Mai mult decât atât, în semn de recunoștință, sistemul pe care îl slujește s-a forțat să-l facă ofițer, dar Șchiopu, deși a dat tot ce putea, n-a luat mai mult de 4 (patru) la examenele susținute în 2009 și 2011.
Printre aspectele reproșate de Șchiopu lui Enache este și refuzul de a-i avansa șeful direct, Popescu Alin. Întâmplător, fratele lui Popescu Alin este secretarul sindicatului condus de Șchiopu. După înscăunarea lui Bălă ca director, lui Șchiopu i se face și acest hatâr, Popescu Alin fiind avansat la exceptional, în iunie 2010.
Din cele arătate mai sus, e limpede: Șchiopu e orice, numai lider sindical onest, nu.